INDUSTRI

Stenger dørene i Årdal

STENGER DØRENE: Nå stenger Dooria-fabrikken i Årdal dørene. Investorene mener fabrikken ikke er levedyktig. Her fra åpningen, med Årdal-ordfører Arild Ingar Lægreid (fra høyre), konsernsjef Knut Løvdal Stauri (med motorsag) markedssjef Jan Heggheim og fylkesordfører Nils R. Sandal.
STENGER DØRENE: Nå stenger Dooria-fabrikken i Årdal dørene. Investorene mener fabrikken ikke er levedyktig. Her fra åpningen, med Årdal-ordfører Arild Ingar Lægreid (fra høyre), konsernsjef Knut Løvdal Stauri (med motorsag) markedssjef Jan Heggheim og fylkesordfører Nils R. Sandal. Bilde: Dooria
Kjetil Malkenes Hovland
1. juli 2011 - 10:20

Stoltenberg I-regjeringen brukte 79 millioner kroner i omstillingsmidler for å bygge opp nye arbeidsplasser i Årdal i 2006.

Det skjedde etter at Hydro la ned det aldrende og forurensende Søderberganlegget i bygda, og mange ble arbeidsledige.

13 millioner kroner gikk til dørfabrikken Dooria. Nå begjærer fabrikken oppbud, og 32 ansatte blir sagt opp.

Ingen fremtid

I en pressemelding skriver Dooria-konsernet at eierne ikke vil gå inn med mer penger.

For ett år siden ble Dooria reddet fra konkurs av investeringsselskapet Credo Partners, og etter dette tjener Dooria penger. Det gjør ikke fabrikken i Årdal.

– Vi ser ingen fremtidig løsning for en fabrikk av denne typen i Årdal, og har derfor kommet til at vi ikke lenger kan finansiere de enorme underskuddene ved bedriften, sier Jon Bjørstad i Credo Partners ifølge pressemeldingen. – Fra et finansielt og kommersielt ståsted må jeg konstatere at bedriften ikke er levedyktig.

– Feil å etablere Dooria

Det var en tabbe å legge en dørfabrikk til Årdal, mener næringspolitisk talsmann Svein Flåtten (H).

– Akkurat dette er en fadese, sier Flåtten til NRK. – Det var mange som advarte mot dette. Ikke minst fra steder som selv hadde dørfabrikker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.