INDUSTRI

Statlige penger inn i solceller

Solcellepanel tar stor plass. Ved å konsentrere sollyset via linser og bruke høyeffektive solceller med kjøling, kan mye plass spares og mer energi hentes ut.
Solcellepanel tar stor plass. Ved å konsentrere sollyset via linser og bruke høyeffektive solceller med kjøling, kan mye plass spares og mer energi hentes ut.
Trond Gram
30. nov. 2009 - 08:32

Selskapet fokuserer på reparere skadde solcellepaneler for å øke effekten i dem og selger til solkraftverk verden over.

Friske millioner

Nå har det statlige fondet Investinor gått inn med 51,7 millioner kroner i Innotech Solar, i tillegg til at nye ansatte har investert 2,3 millioner kroner.

Det siste halvåret har dermed over 100 millioner kroner blitt investert i selskapet, etter at Sustainable Technologies Funds og Northzone Ventures gikk inn med 55 millioner i sommer.

Skadde solceller et problem

Skadde solceller er et problem i solcelleindustrien. Tidligere har mange skrapceller blitt sendt til Asia hvor de har blitt kuttet opp til hagelamper, kalkulatorer og andre ting.

Det syntes gründer Håvard Lillebo var sløseri av dyrebar silisium.

Nå kjøper selskapet råmaterialer fra en lang rekke internasjonale solcelleprodusenter i form av solceller som ikke blir benyttet på grunn av for lav effektivitet.

Har ekspandert

Innotech Solar spesialiserer seg i å få mest mulig ren energi ut av disse cellene.

Selskapet ble etablert våren 2008, og har siden den gang vokst til 42 ansatte med hovedkvarter og planlagt produksjon i Narvik – nær REC Scancell – administrasjon og teknologiutvikling i Oslo samt salgskontorer i Tyskland og Kina.

Produksjon i Narvik

Produksjonslinjen i Narvik skal etter planen nå et volum på 27 MW i løpet av 2010.

Teknologien er utviklet av selskapet med støtte fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

I tiden fremover vil ITS øke sitt produksjonsvolum og utvikle nye teknologier.

På denne måten vil selskapet beholde sin lønnsomhet, også når konkurransen øker og priser reduseres, heter det i meldingen.

Millioner fra Investinor

Det statlige investeringsselskapet ble åpnet av daværende næringsminister Sylvia Brustad og statsminister Jens Stoltenberg i februar i år.

Med 2,2 milliarder kroner i investeringskapital, og skal det primært investere i bedrifter i tidlig vekstfase.

Blant investeringene selskapet har gjort er 66 millioner kroner i Metallkraft, 12 millioner kroner i Think, 30 millioner kroner i Probio og 17,5 millioner i Ocas.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.