INDUSTRI

– Staten bør eie Elkem

VIL BEHOLDE ELKEM: - Staten må vurdere å gå inn med en eierandel i Elkem for å hindre at et veldig viktig og tradisjonsrikt kompetansemiliø kan risikere å bli flyttet ut av landet, sier SVs næringspolitiske talsmann Alf Holmelid.
VIL BEHOLDE ELKEM: - Staten må vurdere å gå inn med en eierandel i Elkem for å hindre at et veldig viktig og tradisjonsrikt kompetansemiliø kan risikere å bli flyttet ut av landet, sier SVs næringspolitiske talsmann Alf Holmelid. Bilde: Tore Stensvold
Kjetil Malkenes Hovland
22. nov. 2010 - 10:57

SVs næringspolitiske talsmann mener Elkem er viktig for Norge, og frykter at landet mister verdifull kompetanse hvis selskapet blir utenlandsk.

Bør gå inn

– Staten må vurdere å gå inn med en eierandel i Elkem for å hindre at et veldig viktig og tradisjonsrikt kompetansemiliø kan risikere å bli flyttet ut av landet, sier Alf Holmelid til NRK.

Holmelid har selv vært forsker, seniorforsker og avdelingsleder i Elkem. Nå har han kontaktet Næringdepartementet om saken.

Les også: De ansatte frykter oppsplitting

Orkla skal selge

Det er Orkla som eier Elkem-konsernet, inkludert Elkem Solar.

Flere interessenter skal ha vært på banen, inkludert China National BlueStar og sør-koreanske Posco.

– Jeg har snakket med mange ansatte – både i Elkem på Sørlandet og en del i forbundsledelsen sentralt – og jeg har nok relativ bred støtte blant de ansatte, sier Holmelid. – Jeg tror også det er en bevegelse i det politiske miljøet som vi håper å få uttelling for i arbeidet med den nye eierskapsmeldingen med staten.

Les også:

Jens gjennomgår energipolitikken

Orkla selger kraft for seks milliarder

– Trist utvikling i Elkem

Misfornøyd i Orkla

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.