Spetalen på vei inn i Norske Skog-styret

Øystein Stray Spetalen,under lanseringen av Unionen AS' oppkjøp av ytterligere eierandeler i Norske Skog. (Bilde: Leif Hamnes)
Kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen fra Unionen AS stiler mot toppen i Norske Skog. (Bilde: Trond Gram)
  • Industri

Medinvestor Ove Gusevik foreslås samtidig som nytt medlem av bedriftsforsamlingen.

Eiergruppen Unionen, bestående av kjendisinvestorene Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik, sitter på 6 prosent av aksjene i Norske Skog.

De markerte seg tidligere i år sterkt mot nedleggelse av papirmaskinen på Follum, men hadde den gang verken plass i bedriftsforsamlingen eller styre. Nå forandres strukturen i selskapet.

Avgjøres i mai

Valgkomiteen foreslår Øystein Stray Spetalen som ny nestleder i styret og gjenvalg av Kim Wahl som styreleder. Medlemmer til bedriftsforsamlingen skal velges på generalforsamlingen den 24. april. Leder og nestleder i bedriftsforsamlingen, samt medlemmer, leder og nestleder i styret, velges av bedriftsforsamlingen den 7. mai.

Det blir også andre endringer i toppen av Norske Skog. Bankmannen Tom Ruud foreslås som ny leder i bedriftsforsamlingen, mens dagens leder Helge Evju foreslås som nestleder, skriver E 24.

Comeback-trio

Unionen-investorene har forsøkt å finne veien inn Norske skogs styrende organer over en viss tid, uten hell.

Nederlaget var nærmest totalt på en ekstraordinær generalforsamling i begynnelsen av januar.

Les også:

Nu går alt så meget bedre, som det sies: Ikke bare blir Unionen representert i styret og i bedriftsforsamlingen – deres advokat, Henrik A. Christensen, foreslås også som til valgkomiteen.

Spetalen, Stordalen og Gusevik har kritisert Norske Skog-ledelsen i sterke ordelag for å mangle handlekraft når det gjelder å håndtere selskapets gigantgjeld på over 16 milliarder kroner.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå