INDUSTRI

Spår fortsatt aluminiumsfall

Mye kapasitet på Hydro Sunndal er stengt. Hydro-direktør Egil Madsen tror mange av fabrikkene som er stengt aldri vil åpne igjen.
Mye kapasitet på Hydro Sunndal er stengt. Hydro-direktør Egil Madsen tror mange av fabrikkene som er stengt aldri vil åpne igjen. Bilde: Atle Johnsen / Hydro
Trond Gram
19. mai 2009 - 11:31

Aluminiumsgiganten tror etterspørselen etter metallet vil falle og at mange av fabrikkene som er stengt aldri vil åpne igjen.

Det kom frem på en aluminiumskonferanse tirsdag.

Fall på opptil 15 prosent

– Vi forventer et fall på 10-15 prosent i etterspørselen for aluminium i 2009. Det lover ikke godt, for etterspørselen må ta seg opp kraftig for at bransjen skal unngå å kutte mer kapasitet, sa Hydro-direktør Egil Madsen.

Ifølge E24 tror Madsen at bransjen må slankes i lang tid fremover, at mange fabrikkene og mye av den kapasiteten som er stengt ned vil aldri åpnes igjen.

Muligens kommer det en prisstigning til neste år, men Hydro forventer lave priser i en tid fremover.

Mulig prisvekst i 2010

– Jeg forventer ikke noen bedring i prisen i 2009 i det hele tatt, men det er ikke umulig at prisene vil stige i løpet av 2010.

Kina er det viktigste markedet for aluminium og Madsen tror Kinas forbruk av aluminium i 2009 vil holde seg på nivå med 2008, skriver E24.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.