INDUSTRI

Solkontrakt til 5,3 milliarder

Silisiumstav - før den skjæres til tynne silisiumskiver. REC opererer i dag med skivetykkelser på ca 160 mikrometer og tråddiameter på 140 mikrometer. Men ved hjelp av protonsaging (beamsaw) kan  skivetykkelsen komme ned mot 20 mikrometer.
Silisiumstav - før den skjæres til tynne silisiumskiver. REC opererer i dag med skivetykkelser på ca 160 mikrometer og tråddiameter på 140 mikrometer. Men ved hjelp av protonsaging (beamsaw) kan skivetykkelsen komme ned mot 20 mikrometer. Bilde: REC
Tore Stensvold
26. okt. 2007 - 14:20

Fredag 26. oktober skinner sola over Oslo-området.

Det er dagen alt skinner for solcelleselskapet REC.

Ikke bare skal det bygges ny fabrikk i Singapore til 23 milliarder kroner med god støtte fra myndighetene i bystaten, men selskapet kan også melde om en megakontrakt.

Til 2015

REC har fått en kontrakt med Photovoltec som fram til 2015 kan komme opp i 5,3 milliarder kroner.

REC skal levere multikrystallinske silisium-wafere til solceller til avtalte priser og volum i kontraktsperioden fram til 2015.

Ekspansjon

– Denne avtalen sikrer framtidige inntekter og inntjening til attraktive priser og gir oss fremdeles nødvendig wafervolum til intern ekspansjon i RECs solcelle- og moduldivisjon, sier konsernsjef Erik Thorsen i en pressemelding.

Les mer om: