INDUSTRI

Solide Ulstein-tall

Tore Stensvold
12. mars 2010 - 14:38
Vis mer

Omsetningen er på rekordhøye 3,6 milliarder kroner og driftsresultatet er på 520,9 millioner kroner i Ulstein-konsernet.

Som de fleste andre innen skipsbygging, ser også Ulstein-ledelsen at ordreboka skrumper. Ved utgangen av 2009 var ordreboka på 2,95 milliarder kroner i Ulstein Group.

Forsker mer

Men 2009-resultatene er konsernsjef Gunvor Ulstein svært glad for. Solide resultater gir også grobunn for nysatsinger.

Ulstein-konsernet har de siste årene brukt rundt 100 millioner kroner på forskning, utvikling og innovasjon. Konsernet har ambisjon om fortsatt å være en pådriver.

– Sammen med våre medarbeidere og aktører i den maritime klyngen skal vi fortsette å se etter muligheter og utvikle flere produkt og tjenester i toppklasse internasjonalt. Vi skal fortsatt gjøre visjoner om til virkelighet innen krevende marine operasjoner, sier konsernsjef Gunvor Ulstein.

Fokus og skjerping

Hun mener at selskapets gode resultater i 2009 skyldes god kostnadskontroll i alle ledd og fokus på levering til rett tid.

– Kommersialisering av design- og utstyrspakker, bygging ved egne og andre verft samt elektro- og kontrollsystem har gitt oss god inntjening de siste åra. Dette gir oss et viktig grunnlag for å fortsette å bygge et robust konsern, selv om vi og må tilpasse oss et utfordrende marked, sier konsernsjef Gunvor Ulstein.

Bidrag

Hun trekker fram suksess innen design og utstyr.

Selskapet har de siste årene satset strategisk innen designområdet.

– Vi tilbyr en rekke design- og utstyrsløsninger innen både offshore supply, heavy offshore, deriblant drillskip samt nærskipsfart som mindre containerskip, sier Ulstein.

Ifølge en pressemelding fra selskapet, leverer også skipsbygging gode resultater.

– Å levere fartøy til avtalt kvalitet, pris og på tid er et viktig konkurransefortrinn for oss, sier Ulstein.

Omstilling

Innen kontrollsystem og automasjonsområdet har konsernet jobbet med omorganisering og tilpassing til et strammere marked.

Power og Control er et konkurranseutsatt og dermed krevende segment. Ulstein mener det fortsatt er et potensial innen området.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.