INDUSTRI

Solid ordrebok i Kleven Maritime

NY DESIGN: Marin Teknikk har utviklet den nye konstruksjonsskipstypen MT 6015 som Olympic Shipping har bestilt.
NY DESIGN: Marin Teknikk har utviklet den nye konstruksjonsskipstypen MT 6015 som Olympic Shipping har bestilt. Bilde: Harald M. Valderhaug
Tore Stensvold
3. sep. 2010 - 11:05
Vis mer

Fjorårets krise er gått over i mer normaltilstand. I løpet av de siste månedene har Kleven Maritime sikret nye kontrakter som sørger for jevn belastning.

Flerbruksskipet, med en nytt design fra Marin Teknikk, MT 6015, skal bygges for Olympic Shipping med levering i januar 2012. Dersom Olympic erklærer opsjonen, skal skip nr. to leveres i juni 2012.

Jevn belastning

Dette er første nybyggingskontrakt Kleven har med Olympic. Verftet har tidligere levert fiskefartøy og ombygginger.

- Dette er svært velkomne kontrakter for Kleven Verft og Kleven Maritime. Kontrakten vil være med på å fylle opp kapasiteten de neste to årene. Det gjør at vi får et godt gjennomføringsløp ved verftet, sier konsernsjef Ståle Rasmussen i Kleven Maritime.

Isklasse

Ifølge en pressemelding fra Kleven Maritime, representerer den nye designen en ny generasjon miljøvennlige og driftssikre plattformservicefartøy. Det er lagt stor vekt på miljø, drivstofføkonomi og lastekapasitet både under og over dekk.

Skipene er forberedt på arbeid i nordområdene og har lett isklasse (ICE C) samt avansert utstyr for oljeoppsamling (OIL REC – NOFO). Skipet forberedes også for ROV-operasjoner og konstruksjonsoppgaver.

Det 94 meter lange skipet skal ha lugarplass til 60 personer.

Ordereserve

Kleven Maritime har dermed en ordrereserve på 10 skip til en samlet verdi på 4,5 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.