INDUSTRI

Solid fra Aker Solutions

OSLO 20090422: Kjell Inge Røkke holdt en pressekonferanse på Månefisken i Oslo onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OSLO 20090422: Kjell Inge Røkke holdt en pressekonferanse på Månefisken i Oslo onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Bilde: Solum, Stian Lysberg
Trond Gram
22. okt. 2009 - 08:29

En ordreinngang på ni milliarder kroner i tredje kvartal, og en ordrereserve på 56,5 milliarder kroner tyder på at det fortsatt er en del å gjøre i Aker Solutions.

Les også: Mot krise i Industri-Norge

Selv om omsetningen falt noe, fra 13,5 i tredje kvartal i fjor til 12,5 milliarder i samme periode i år, og driftsresultat før avskrivninger og spesielle poster endte på en milliard, ned 150 millioner kroner fra i fjor.

Gullfaks og Goliat

Nedgangen i driftsinntekter skyldes, ifølge selskapets kvartalsrapport, ferdigstillelse og fasing av prosjekter.

Les også: Bruker gamle brønner på nytt

Nye kontrakter på Gullfaks A og Goliat gir mer å gjøre for konsernet, som også er med på budåpning på Shtokman-feltet. Aktivitetsnivået ute på enkelte av verftene er også fortsatt høyt, skal man tro selskapets presentasjon.

Stord og Verdal

Noe usikkerhet kan man likevel spore i selskapets kvartalsrapport:

- Vi ser noen usikkerhetsmomenter i markedet på kort sikt, med forsinkelser på bud og tildeling av prosjekter. Mellomlang og lang sikt er positive.

Kapasitetsutnyttelse på verftene på Stord og Verdal avhenger blant annet av nye kontrakter, som fortsatt er i det blå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.