INDUSTRI

– Snart over kneika

DOKUMENTERER: Danske Kvisgaards Maskinfabrik håper å få flere norske kunder, blant annet i oljeindustrien. Her gjøres måleteknisk dokumentasjon med 3D-koordinatmålemaskin.
DOKUMENTERER: Danske Kvisgaards Maskinfabrik håper å få flere norske kunder, blant annet i oljeindustrien. Her gjøres måleteknisk dokumentasjon med 3D-koordinatmålemaskin. Bilde: Kvisgaards Maskinfabrik
Kjetil Malkenes Hovland
22. sep. 2010 - 12:59

– Tross en relativt vanskelig periode i industrien de siste par årene er vi fornøyd. Folk har vært flinke til å stille opp, sier prosjektsjef Trond Andersen til Teknisk Ukeblad.

Han er ansvarlig for Industridagene 2010, og håper å nå 300 utstillere på årets messe. Danmark og Sverige er godt representert.

Han er ansvarlig for Industridagene 2010, og håper å nå 300 utstillere på årets messe. Danmark og Sverige er godt representert. FORNØYD: Prosjektsjef Trond Andersen som håper på cirka 300 utstillere.

– Det har vært litt endring i det siste. 35 danske firmaer er representert, og omtrent det samme av svenske firmaer. Våre naboer er interessert i det norske markedet. De har nok fått en større nedtur enn det vi har fått, og da kan jo Norge være interessant, sier Andersen.Har levert i Norge

Danske Kvisgaards Maskinfabrik er et eksempel. For to år siden deltok de på den tekniske messen i Norge.

– Vi har produsert noe for den norske offshoreindustrien. Men krisen kom jo kort tid etter vi var her sist, så ting gikk litt i stå, sier direktør Kim Kvisgaard.

Selskapet er gode på sliping, fresing og sveising. De leverer mye til sementindustrien og næringsmiddelindustrien, blant annet aseptiske, rustfrie ventiler og sentrifuger. De leverer også deler til forsvarsindustrien.– Håper på oljebransjen

Nå prøver maskinfabrikken å få mer kontakt med norske kunder.

Kvisgaards Maskinfabrik - direktør Kim Kvisgaard
Nå prøver maskinfabrikken å få mer kontakt med norske kunder. NABOER: - Vi har et kulturelt fellesskap i Norden som kanskje gjør det lettere å gjøre forretninger med hverandre, sier direktør Kim Kvisgaard i danske Kvisgaards Maskinfabrik. Han dukker opp på Industridagene 2010. Kvisgaards Maskinfabrik

– Oljeindustrien er et godt eksempel. Det er typisk der at man bruker de materialer som vi er vant til å bearbeide. Der krever man også god dokumentasjon, og det har vi lang erfaring med å håndtere. Både forsvars- og oljeindustrien stiller strenge kvalitetskrav.

– Hvorfor satse i Norge?

– Vi har et kulturelt fellesskap i Norden som kanskje gjør det lettere å gjøre forretninger med hverandre. Vi er ikke så geografisk langt borte fra hverandre og kan lett møtes om tekniske detaljer. Det er der vi kan gjøre en forskjell. Vi kan lettere forstå kundens behov.– Over kneika

Industridagene tror på rundt 300 utstillere på årets messe. Det blir også en rekke foredrag, i hovedsak ved bedriftene selv. Messen er koordinert med fornybarmessen Nerec.

– Vi på Norges varemesse hadde et fantastisk år i fjor, og får et dårligere år i år. Men neste år ser bra ut igjen. Vi har ingen indikasjon på at messer er blitt mindre aktuelle. Folk vil møtes ansikt til ansikt, ikke bare sitte foran PC-en. Her møter du hele bransjen, både konkurrenter og kunder, sier Andersen.

– Er industrien over kneika nå?

– Jeg føler at man er over kneika, og at det sakte med sikkert går framover. Industridagene kommer i en tid hvor man er i ferd med å investere igjen, sier Andersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.