INDUSTRI

Slutter i STX Europe

FARVEL: Konserndirektør Karoline Vinsrygg forlater STX Europe om noen uker.
FARVEL: Konserndirektør Karoline Vinsrygg forlater STX Europe om noen uker. Bilde: STX Europe
Tore Stensvold
4. sep. 2009 - 14:26

STX Europe

Selskapet eier 15 skipsverft med ca. 16 000 ansatte i Finland, Frankrike, Norge, Romania, Brasil og Vietnam og er deleier i tre verft i Tyskland og Ukraina. Selskapet endret navn fra Aker Yards til STX Europe i november 2008.Hovedaksjonær i STX Europe er det internasjonale industrikonsernet STX, med ca. 40 000 ansatte. STX Business Group har mål om å ta en global nøkkelposisjon innen kjerneområdene shipping og handel, skipsbygging og maskineri, bygg- og anleggsvirksomhet og energi.

Kilde: STX Europe

Hun avviser at det ligger noe dramatikk i beslutningen.

– Jeg fant ut at dette var et naturlig tidspunkt for meg å slutte, sier Vinsrygg til Teknisk Ukeblad.

Hun ble ansatt i STX Europe i 2008 og forfremmet i mars i år.

Læretid

– Jeg har hatt en fantastisk fin og lærerik tid i STX Europe. Sørkoreanerne er veldig flinke skipsbyggere. Samarbeidet med dem har gått veldig bra, sier Vinsrygg.

Hun forlater selskapet om noen uker.

– Jeg skal avslutte en del ting før jeg pakker helt ut av kontoret, sier Vinsrygg, som bor i London og har pendlet til Oslo. Hun har ikke noen ny jobb å gå til umiddelbart.

– Jeg håper det blir noe innen maritim industri, men jeg har også bakgrunn fra finanssektoren, sier hun.

Hennes oppgaver i STX Europe blir overtatt av Hans-Jørgen Wibstad, som også sitter i ledergruppen ti STX Europe i Norge.

Sjefen sluttet i mai

Torstein Dale Sjøtveit sluttet som administrerende direktør i STX Europe i mai etter mindre enn ett år i sjefsstolen.

I løpet av den tiden ble det Koreanske selskap STX Business Group største aksjonær, selskapet skiftet navn fra Aker Yards og selskapet ble slettet fra børsen i februar i år. Sjøtveit avviste da at det lå noe dramatikk bak hans avgang.

– Etter å ha fullført restruktureringen, er STX Europe klar til å utvikle seg til neste nivå, og for meg er dette det rette øyeblikket til å gå videre, skrev Sjøtveit i en pressemelding 18. mai.

Få norske

STX Europe har beholdt sitt hovedkontor i Oslo, men det blir stadig færre norske sjefer.

Ledelsen av selskapet består nå av: Sang-Ho Shin, (konsernsjef.), Byung-Ryoon Woo (finansdirektør), Hans-Jørgen Wibstad (strategi- og økonomidirektør), Roy Reite (adm.dir. for Offshore og spesialfartøy) Martin Landtman (adm.dir. Cruise & Ferries i Finland) og Jacques Hardelay (adm. dir Cruise & Ferries i Frankrike).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.