INDUSTRI

Skogen forsvinner fra Grenland

OVER OG UT: Hallgeir Skogen takker i dag for seg som konsernsjef i Grenland Group og selger sine aksjer til HitecVision. Det skjer etter en bitter strid med påstander om trakassering og utilbørlig behandling av ansatte.
OVER OG UT: Hallgeir Skogen takker i dag for seg som konsernsjef i Grenland Group og selger sine aksjer til HitecVision. Det skjer etter en bitter strid med påstander om trakassering og utilbørlig behandling av ansatte. Bilde: Falch, Knut
Kjetil Malkenes Hovland
5. nov. 2010 - 15:48

Konsernsjef Hallgeir Skogen selger alle sine aksjer og slutter som leder for Grenland Group.

Rådmann Per Wold i Porsgrunn overtar som midlertidig sjef for konsernet, skriver Varden.

Bakgrunnen er en bitter strid om ledelsen av konsernet.

Ble gransket

Det har vært rettet mye kritikk mot Skogen den siste tiden. Han er anklaget for brudd på arbeidsmiljøloven. Han skal ha trakassert ansatte og behandlet dem utilbørlig. Det gikk så langt at styret informerte Oslo Børs om forholdene.

Dette verftet i Tønsberg er Grenland Groups største fabrikasjonsanlegg. Det har kapasitet til å kunne skipe ut moduler på opptil 10 000 tonn.
Det har vært rettet mye kritikk mot Skogen den siste tiden. Han er anklaget for brudd på arbeidsmiljøloven. Han skal ha trakassert ansatte og behandlet dem utilbørlig. Det gikk så langt at styret informerte Oslo Børs om forholdene. GRENLAND GROUP: Selskapets anlegg i Tønsberg. Kjetil Malkenes Hovland

I den senere tid har advokat Else Bugge Fougner gransket forholdene og intervjuet en rekke ansatte i Grenland Group. Arbeidstilsynet har bedt om å få rapporten, som ble behandlet av styret i Grenland Group i dag.

Skogen er i tillegg under granskning fra Finanstilsynet for mulige brudd på varslingsplikten.

Sendte ut børsmelding

Det ble sendt ut en børsmelding i ettermiddag hvor det fremgår at Skogen Investering selger aksjene sine til HitecVision for 11 kroner per aksje.

«Dersom avtalen gjennomføres vil HV V Invest Echo AS overta kontrollen over Grenland Group ASA og det vil bli fremsatt et pliktig tilbud på samtlige aksjer i selskapet. Hallgeir Skogen går samtidig av som konsernsjef i Grenland Group ASA,» skriver selskapet i meldingen.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2005:Grenlands-gründeren Hallgeir Skogenvant prestisjetung næringslivspris.
SLUTTER: Hallgeir Skogen, konsernsjef i Grenland Group Per Åge Eriksen
Ifølge meldingen har den bitre striden den siste tiden endt med en enighet «i all vennskapelighet».

«Vi takker Hallgeir Skogen for hans meget verdifulle bidrag som gründer og konsernsjef i Grenland Group gjennom mange år,» sier Pål M. Reed i HitecVision ifølge en pressemelding gjengitt i Varden.

«Dette er en god løsning for alle aksjonærer. Den gjør det mulig å ha fokus på videre vekst for Grenland Group med over 1100 dyktige medarbeidere. Det har vært en fantastisk reise i å bygge selskapet, jeg har lagt igjen mye av sjela mi her, og jeg ønsker alle ansatte lykke til videre,» svarer Skogen.

Les mer om: