INDUSTRI

Skeptiske til effekten av hjemflagging

Næringsminister Trond Giske (Ap) er overbevist om at det er viktig å ha superrederne i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS)
Næringsminister Trond Giske (Ap) er overbevist om at det er viktig å ha superrederne i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS)
14. jan. 2010 - 07:43

Næringsminister Trond Giske (Ap) er overbevist om at det er viktig å ha superrederne i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS) – der skatten for rederne er null.

Tjenester viktigere

Giske mener det vil få store og lønnsomme ringvirkninger, men ikke alle er enige:

– Flagget i seg selv er ikke viktig. Det vesentlige er at norske redere bruker norske tjenester når de flytter hjem. Norske verft, utstyrsleverandører, meglere og banker er viktige. Flagget må være forankret i et miljø, sier professor i økonomi og tidligere statsråd Victor Norman til Aftenposten.

Hjelper ikke

Leder Jaqueline Smith i Sjømannsforbundet er heller ikke overbevist om at norsk flagg i akterenden er grunn til applaus.

– For de norske sjøfolkene i Norsk Sjømannsforbund blir det ikke flere arbeidsplasser når disse skipene flagger inn i NIS, sier hun til avisen.

Et potensial

Direktør Knut Sunde i Norsk Industri sier at Fredriksen ikke vil forandre profil over natten.

– Vårt håp er at hjemvendte rederier vil komme i tettere kontakt med industrien. Mer kontakt mellom partene gir mer forretninger. Det er et potensial vi håper på, men vi vet ikke om det blir slik, sier Sunde. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.