INDUSTRI

Skal kontrollere deponier

21. sep. 2009 - 12:25

Statens forurensningstilsyn (SFT) og landets Fylkesmenn skal i høst kontrollere landets vel 70 deponier. I tillegg skal et utvalg avfallsprodusenter, som leverer til deponier, kontrolleres om de følger forskriftene.

Kontrollarbeidet gjøres ifølge en pressemelding fra SFT for å hindre utslipp av den kraftige klimagassen metan og utslipp av farlige miljøgifter fra avfallsdeponier.

Det vil bli sjekket at de som leverer avfall til deponering, opplyser om og dokumenterer avfallets sammensetning og egenskaper. Avdelingsdirektør Sigurd Tremoen i SFT sier at de også skal kontrollere at deponienes mottakskontroll fungerer etter hensikten slik at ulovlig avfall ikke deponeres.

I 2007 oppsto det 10,7 millioner tonn avfall i Norge. Vel 3,1 millioner tonn av dette avfallet ble deponert. Kravene til avfallsprodusenter og deponier er skjerpet kraftig de siste årene. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.