PRODUKSJON

Sivilingeniør tar tømmene

Christian Rynning-Tønnesen, Norske Skog
Christian Rynning-Tønnesen, Norske Skog Bilde: Norske Skog
Ole K. Helgesen
7. juni 2006 - 09:54

Den NTH-utdannede sivilingeniøren Christian Rynning-Tønnesen (46) får litt av en utfordring med å få skogsskuta på rett kjøl.

Rynning-Tønnesen kommer på sett og vis fra stillingen som konserndirektør for økonomi og finans i Norske Skog.

Dropper energijobb

Han hadde egentlig sagt opp sin stilling i Norske Skog for å begynne som konsernsjef i Agder Energi, men ble overtalt til å gjøre om beslutningen og tjene dobbelt opp.

I Agder Energi skulle han få en lønn på 1,85 millioner kroner i året. Norske Skog tilbød det dobbelte; 3,6 millioner kroner. I tillegg får han en bonusavtale på opptil en halv årslønn.

Rykter

Ifølge ryktene har mange av kandidatene til konsernsjefsstillingen takket nei til jobben. Det er usikkert om det skyldes de store utfordringene konsernet står overfor.

Men det er liten tvil om at det kommer til å blåse kraftig rundt konsernsjefen.

Kutte? Selge?

Lønnsomheten i Norske Skog har falt kraftig de siste årene, og det er varslet krevende omstillinger. I 2005 var avkastningen 2,8 prosent. Kravet er en avkastning på 11 prosent.

Et av de vaskeligste spørsmålene Rynning-Tønnesen må finne svar på dreier seg om fremtiden til papirfabrikken på Follum. Mange tror fabrikken blir nedlagt.

Men vil Norske Skog tåle en ny Union-sak? Eller vil ledelsen heller vente til farvannet har blitt roligere? Eller kanskje det er mulig å øke lønnsomheten ved Follum?

...!

– Jeg tar fatt på jobben som konsernsjef i Norske Skog med stor entusiasme. Selskapet har svært mange dyktige medarbeidere. Sammen skal vi takle de utfordringer selskapet står overfor og dermed nå de målsettinger som styret har satt for virksomheten fremover, sier Christian Rynning-Tønnesen i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.