Sintef satser på Raufoss

Sintef satser nå på Raufoss. Hydro Aluminium er en av bedriftene i industriklyngen. (Bilde: Hydro / Simon McComb)
Nammo er e nav medeierne i Sintef Raufoss Manufacturing (tidligere RTIM). (Bilde: CAMILLA AADLAND)
Konsernsjef Unni Steinsmo i Sintef har tro på norsk vareproduksjon. (Bilde: Kallestad, Gorm )
  • Industri

Sintef vil utvikle industriklyngen på Raufoss til et nasjonalt kompetansesenter for vareproduserende industri.

Forskningskonsernet er majoritetseier i selskapet RTIM (Raufoss Technology and Industrial Management), som nå skifter navn til Sintef Raufoss Manufacturing AS.

Kan en robot gjøre dette?

Ekornes vil automatisere sømproduksjonen

Internasjonalt nivå

– Vår ambisjon er å utvikle Sintef Raufoss Manufacturing til et sentralt, nasjonalt kompetansemiljø innen fabrikasjon rettet mot vareproduksjon. For å lykkes med dette må miljøet holde et høyt internasjonalt nivå, sier konsernsjef Unni Steinsmo i Sintef i en pressemelding.

Steinsmo påpeker at Raufoss har utviklet en modell som fungerer svært bra, med samspill mellom forskning, utdanning, industri og myndigheter.

EKspertsenter

Raufoss Industripark har nærmere 40 bedrifter med ca. 3.000 ansatte, som produserer høyteknologiske produkter innen mange bransjer.

Industriklyngen på Raufoss har status som Norwegian Centre of Expertise innen vareproduksjon (manufacturing).

– Har en framtid

– Vareproduksjon har fortsatt en framtid i norsk industri, men det krever at vi ligger i fremste internasjonale rekke når det gjelder samarbeidsmodeller, innovative metoder for produkt – og prosessutvikling samt automatisert produksjon, sier Steinsmo.

Sintef Raufoss Manufacturing er et teknologiselskap som leverer spisskompetanse innen automatisert produksjon, teknologiledelse, verdikjedestyring og materialteknologi samt leveranse av laboratorie- og verkstedtjenester.

Selskapet eies av Sintef (50,1 prosent), SIVA, Nammo Raufoss AS, Kongsberg Automotive Raufoss AS, Raufoss Technology AS og Hexagon Composite ASA.

Halverer tid på Stressless

Ekornes vil automatisere sømproduksjonen

Industriringen kan bli en suksess


Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå