Sikrer stille framdrift

Sikrer stille framdrift
WOW: Ramform i W-klassen til PGS blir 104 meter lange og hele 70 meter brede. Skipene kan taue opp til 26 streamere samtidig. Bilde: PGS

PGS har bestilt to ny seismikkskip som vekker oppsikt med sin 70 meter brede hekk. Skipene i Ramform W-klassen til PGS, skal taue hele 26 streamere (lyttekabler).

For ikke å forstyrre innhentingen av data, har PGS satt strenge krav til framdriftssystemet.Japansk verft

ABB har sikret seg kontrakten på komplett system for kraftdistribusjon og elektrisk framdriftssystem for de to skipene som nå byggs ved Mitsubishi Heavy Industries. Kontrakten er på 120 millioner kroner, opplyser ABB.

ABBs leveranse inkluderer mellomspenningstavler, kraftstyringssystem, generatorer, transformatorer, frekvensomformere og motorer. Systemene fra ABB vil bety pålitelig strømforsyning og energieffektiv framdrift.Følger opp suksess

– Vi har vært en hovedleverandør av utstyr for kraftdistribusjon og elektrisk framdrift til denne typen fartøyer helt siden de kom på markedet. Denne siste ordren styrker vår posisjon som leverandør av teknologi som gjør spesialskipene til noe av det ypperste innen skipsindustrien og bidrar til at de kan drive mest mulig effektivt, sier leder for ABBs marinevirksomhet i Norge, Sindre Sætre.

De nye skipene til PGS blir 104 meter lange og 70 meter brede i hekken der streamerne spres ut. PGS har utviklet mye nytt seismisk utstyr for å øke kvaliteten og samle inn data i 3D.Stille og rolig

Av hensyn til seismikkskytingen trenger denne typen fartøyer stillegående framdrift, noe den får gjennom ABBs diesel-elektriske framdriftssystem, som både er støysvakt og gir mindre vibrasjoner enn tradisjonell mekanisk framdrift.

ABB i Norge har over 2000 ansatte og en årlig omsetning på rundt 7,5 milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med rundt 124 000 ansatte i ca. 100 land.

Les mer om: