INDUSTRI

Serviceavtale for seismikkskip

SKYTER: Oceanic Vega er av typen SX 120, designet og bygget i Ulsteinvik for Eidesvik Offshore.
SKYTER: Oceanic Vega er av typen SX 120, designet og bygget i Ulsteinvik for Eidesvik Offshore. Bilde: Ulstein/Tony Hall
Tore Stensvold
25. aug. 2010 - 10:44
Vis mer

ONS / STAVANGER: Wärtsilä skal levere servicetjenester i fem år til seismikkskipet ”Oceanic Vega”.

Eidesvik håper med det å redusere utgifter til vedlikehold samt sørge for høy tilgjengelighet og pålitelighet.

Program og overvåking

Wärtsilä har utviklet et program, DMP (Dynamic Maintenance Planning) som inkluderer planlegging av motorvedlikehold basert på sanntidsovervåkning av mekanisk tilstand, yteevne, systemeffektivitet og andre indikatorer fra hver motor, ifølge en pressemelding. Data samles og overvåkes daglig, og slik blir kilder til feil identifisert før det skjer en svikt.

”Oceanic Vega” er designet og bygget av Ulsteinkonsernet. Det ble levert 1. juli 2010. Skipets integrerte kraftsystem består av seks Wärtsilä 26 motorer, gir, regulerbare thrustere og kontrollsystem.

Prøver nytt konsept

Administrerende direktør Jan Fredrik Meling i Eidesvik mener rederiet er tidlig ute med utradisjonelle løsninger.

– Nytenkning har i alle år gitt oss viktige konkurransefortrinn, og Wärtsiläs vedlikeholdskonsept føyer seg inn i denne tradisjonen. For Eidesvik er det viktig at vi, sammen med både operatøren av skipet og Wärtsilä, kan sikre kontinuerlig overvåking av vedlikeholdsbehov, slik at driftsavbruddene blir få og vedlikeholdsstoppene så forutsigbare og kortvarige som mulig, siker han.

Serviceavtalen har en opsjon på ytterligere fem år samt opsjon for tilsvarende service på et søsterskip, som leveres i juli 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.