INDUSTRI

SensoNor igjen på norske hender

SJEF IGJEN: Sverre Horntvedt blir administrerende direktør i Sensonor Technologies AS. Den posisjonen har han for øvrig også hatt tidligere. Han var dessuten selskapets første ansatte ved etableringen i 1985. - Nå blir det mer teknologiutvikling, men brikker for dekktrykksensorer vil vi fortsatt produsere for Infineon, sier han.
SJEF IGJEN: Sverre Horntvedt blir administrerende direktør i Sensonor Technologies AS. Den posisjonen har han for øvrig også hatt tidligere. Han var dessuten selskapets første ansatte ved etableringen i 1985. - Nå blir det mer teknologiutvikling, men brikker for dekktrykksensorer vil vi fortsatt produsere for Infineon, sier han. Bilde: Finn Halvorsen
Finn Halvorsen
20. feb. 2009 - 09:24

SensoNor AS ble etablert allerede i 1985. Selskapet skulle bli Norges mikroelektronikklokomotiv.

Men frem til Infineons overtakelse i 2003 var bedriften preget av stadig kapitalbehov, børsnotering, emisjoner og kontinuerlig underskudd. I 2002 var underskuddet på hele 438 millioner kroner.Over i pluss

Etter at Infineon tok over, har lønnsomheten blitt en helt annen. Tallene for 2004 og 2005 viser overskudd på henholdsvis 234 og 344 millioner kroner, og ifølge Sverre Horntvedt har det vært solide overskudd helt frem til i dag.

Det er således ikke noen konkurskandidat investorgruppen som ledes av Vind AS, og med selskaper innen Høegh Capital Partners og flere lokale investorer fra Vestfold på laget, nå tar over.

Alle dagens 175 ansatte får tilbud om jobb i det nye selskapet.Teknologidrevet

– Overtagelsen er mer teknologidrevet, sier Horntvedt, som blir administrerende direktør i det nye selskapet, en rolle han også hadde før Infineon tok over.

– Infineon har utelukkende vært interessert i masseproduksjon av dekksensorer. Dette vil vi fortsatt gjøre, og Infineon blir fortsatt en viktig og stor kunde for oss. Men vi har ikke sett noen vekst på dette segmentet de siste to årene. Den senere tids utvikling innen bilindustrien har heller ikke gjort tingene bedre, selv om denne krisen har påvirket oss i mindre grad enn mange andre leverandører, sier Horntvedt.

– Men vi vil gjerne utnytte vår tunge teknologiplattform for utvikling av nye produkter og dermed få et bredere fundament. Det vil også være helt avgjørende for å holde på vår nåværende utviklingskompetanse, sier Horntvedt.Allerede i år

Horntvedt sier at SensoNor Technologies vil komme med nye produkter allerede i år, uten å gå spesifikt inn på hvilke produkter eller hvilke nye kunder det er snakk om.

Hvor mye det har kostet de norske investorene å ta over selskapet vil han heller ikke si noe om.

– Men overtakelsen er helt klart drevet og trigget fra Norge og ikke fra Tyskland. Infineon har gått med på dette fordi det også er lønnsomt for dem, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.