INDUSTRI

Selger Fosen Mek. for én krone

5. juni 2007 - 08:45

Morselskapet Fosen Industrier selges for noe mer, nemlig 10 millioner kroner.

Forhandlet

Anna-Synnøve Bye selger dermed farens livsverk, men uten at salget blir noen stor gullgruve. Ifølge Adresseavisen har det i lengre tid pågått forhandlinger om overtakelse, og nå skal det være inngått en hemmelig intensjonsavtale om salg av både Fosen Industrier og Fosen Mek. Verksteder.

Det eneste som gjenstår er at gjennomgangen av selskapene viser at verdier og gjeld i selskapene er i samsvar med det som er avtalt.

Selv om prisen er henholdsvis 1 krone og 10 millioner kroner, må eierne av Fosen Yard ut med betydelig mer, ettersom Fosen Mek. Verksteder har en betydelig gjeldspost.

Sliter

To Stena-båter har blitt en økonomisk katastrofe for Rissa-verftet, og selskapet sliter derfor med en negativ egenkapital på 30-50 millioner kroner, skriver avisen.

Verftet på Kvithyll har dessuten fått utsatt innbetaling av kaileie til Rissa kommune tilsvarende 12-15 millioner kroner.

Styreleder Jarl Whist i Fosen Mek. Verksteder bekrefter at det foreligger en intensjonsavtale mellom partene. Han sier han håper at forhandlingene med Fosen Yard kommer i mål før sommerferien. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.