INDUSTRI

Scana satser i Sverige

Scana Industrier ASA oppgraderer sine svenske stålverk. Bildet er fra smelteprosessen ved Scana Steel Stavanger.
Scana Industrier ASA oppgraderer sine svenske stålverk. Bildet er fra smelteprosessen ved Scana Steel Stavanger.Bilde: Scana Industrier

Scana Industrier ASA har besluttet å investere om lag 100 millioner kroner i sine tre stålverk i Sverige: Bjørneborg, Søderfors og Booforge.

Utbyggingene skal være ferdig i 2011. Målet er å effektivisere produksjonen, øke kapasiteten og møte økt etterspørsel etter spesialprodukter.

Mer spesialstål

Det største stålverket, Scana Steel Bjørneborg, skal øke stålproduksjonen med 50 prosent, noe som igjen vil bedre tilgangen på kvalitetsstål for Søderfors. Der skal driften dreies fra mye leieproduksjon med begrenset margin til flere egne produkter.

I tillegg investerer Scana i spesialovner for avansert varmebehandling til kunder som etterspør stål med helt spesielle egenskaper.

Booforge skal få ny produksjonslinje som skal effektivisere produksjonen av store truckgafler.

Mye for pengene

Utbyggingene i Sverige vil koste i underkant av 100 millioner kroner og har en tilbakebetalingstid på mellom ett og to år.

– Mulig årlig omsetningsvekst ligger i størrelsesorden 500-700 millioner kroner. Vi får dermed svært mye for pengene. Scana har en fin utvikling, og tiltakene vi gjennomfører skal bidra til at dette skal fortsette, sier konsernsjef Rolf Roverud i Scana Industrier.

– Vi har en uttalt strategi om å vokse. Dette skal skje gjennom både å videreutvikle de bedriftene vi eier i dag og ved å gjennomføre gode oppkjøp, sier han.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.