Satser i Sør-Amerika

Satser i Sør-Amerika
SATSER: Oppkjøpet gir adgang til et av de raskest voksende markedene for farmasøytiske produkter i Sør- Amerika, mener Nycomed. (Illustrasjonsbilde) Bilde: Mona Sprenger

Nycomed-konsernet har kjøpt det colombianske farmasiselskapet Laboratorios Farmacol S.A.

Kjøpet er ledd i Nycomeds strategi for vekst i utviklingsmarkeder og gir adgang til et av de raskest voksende markedene for farmasøytiske produkter i Sør-Amerika, skriver konsernet i en pressemelding.

Må godkjennes

Farmacol ble grunnlagt i 1969 og har 70 medarbeidere. Det er et familieeid selskap og holder til i Colombias hovedstad Bogota.

Det er Colombias tiende største farmasiselskap og har en solid portefølje innen mage/tarm, luftveier og gynekologi. Kjøpet må godkjennes av colombianske konkurransemyndigheter, og handelen ventes avsluttet i annet kvartal 2011.

Colombia er med sine drøyt 45 mill. innbyggere verdens 29. største land og det nest største landet i Sør-Amerika etter Brasil. Bare Spania og Mexico er større blant verdens spanskspråklige land.

Vokser

Nycomed ble etablert i Norge av farmasøyten Morten Nyegaard i 1874. Konsernet har hovedkvarter i Zürich, virksomhet i mer enn 50 markeder, leveranser til mer enn 100 markeder og ca. 12 000 medarbeidere.

Nycomed er blant de 25 største farmasiselskapene i verden. I Norge har Nycomed ca 480 medarbeidere og produksjon i Elverum og i Asker.

Les også: Investerer 38 millioner

Les mer om: