ARKIVNYHETER

SAS med milliardkutt

NYE KUTT: SAS-konsernet skal kutte fire milliarder kroner gjennom strategiplanen "Core SAS", men det er ikke nok. Nå planlegger de nye milliardkutt, ifølge Finansavisen.
NYE KUTT: SAS-konsernet skal kutte fire milliarder kroner gjennom strategiplanen "Core SAS", men det er ikke nok. Nå planlegger de nye milliardkutt, ifølge Finansavisen. Bilde: SCANPIX SWEDEN
Kjetil Malkenes Hovland
28. mai 2009 - 07:24

SAS-ledelsen skal kutte 4 milliarder gjennom strategiplanen "Core SAS" fra februar, men er ikke fornøyd med det.

Snart vil fagforeningene få beskjed om at nye kutt i personalkostnadene skal gjøres, skriver Finansavisen.

– Vi har ikke hørt noe fra SAS om dette, skriver John Lyng i den største fagforeningen Norsk Kabinforening i en sms til avisen.

– Kortsiktig effekt

Bakgrunnen for de nye kuttene er at SAS fortsatt har større personalutgifter enn mange av konkurrentene.

De ansatte i SAS har tidligere gått med på store besparelser gjennom pensjonsavtaler og mer effektive arbeidsavtaler. Nå ser ledelsen seg om etter tiltak som virker raskere.

– VI er opptatt av å finne løsninger som kan ha en kortsiktig effekt, sier kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i SAS-konsernet til Finansavisen.

"Den siste milliard"

Ledelsen vil ikke ut med hvilke kutt som skal gjøres, men det kan være snakk om å endre lønnsnivå og arbeidstider for de ansatte.

Kuttet skal ha fått tilnavnet "den siste milliard" internt i selskapet.

– Disse kuttene er det som trengs for å få kostnadsnivået ned på linje med konkurrentene i Europa, sier Claus Sonberg.

– Det haster

Samtaler med de ansatte skal starte i løpet av få måneder.

– Markedsforholdene og de svake utsiktene for framtiden gjør at det haster å komme i gang. Ledelsen vil ta initiativ overfor fagforeningene, sier Sonberg.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.