INDUSTRI

Samarbeider om sjørett

NYTTIG: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen mener det nye faget er  matnyttig for alle som er interessert i sjørett og maritimt regelverk.
NYTTIG: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen mener det nye faget er matnyttig for alle som er interessert i sjørett og maritimt regelverk. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
15. jan. 2010 - 10:12

Sjørett er ikke noe nytt, men samarbeidskonstellasjonen og spissingen inn mot tolkningen av internasjonale og nasjonale regelverk er ny.

Det er Sjøfartsdirektoratet, Eidesvik Offshore og Haugaland kunnskapspark og Høgskolen Stord/Haugesund som skal utarbeide studietilbudet i Haugesund.

Sjørett kan studeres ved en rekke studiesteder. Sjørett er et vidt fag og dekker blant annet kontraktsrett ved befraktning, bygging, ansvar og forsikring.

Offentlig regelverk

Ifølge direktoratet mangler vanlig sjørett fokus på fagområdet som dekker implementering av regelverk fra både nasjonale og internasjonale myndigheter. Dette vil bli dekket i dette nye faget, ifølge Sjøfartsdirektoratets nettsider.

- Jeg tror dette vil bli et interessant og matnyttig fagtilbud for alle som er interessert i sjørett og maritimt regelverk. I tillegg er det et spennende prosjekt der både næring, Sjøfartsdirektoratet og høyskolen jobber sammen for å gi et nytt utdanningstilbud, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.

Faget

Faget skal gi oversikt over regelverksystemet som gjelder for skip, rederier og mannskap.

Det vil også være nyttig i den sammenheng å belyse noen av bransjens egne krav og løsninger for å få en god forståelse av ringvirkningene av det offentlige regelverket.Forbereder

Jurister fra Sjøfartsdirektoratet og den private næringen vil i løpet av 2010 ha utarbeidet hele fagstrukturen. Studenter tas inn fra neste år.

Det er første gang i historien at Sjøfartsdirektoratet sammen med det private har utviklet et slikt omfattende fag som er åpent for alle.

Faget vil antakelig utgjøre 15 studiepoeng og blir først tilbudt på Høgskolen Stord/Haugesund tidlig i 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.