INDUSTRI

Saabs datterselskap begjært konkurs

Saabs datterselskap Saab Automobile Tools er begjært konkurs.
Saabs datterselskap Saab Automobile Tools er begjært konkurs. Bilde: Scanpix
22. juli 2011 - 11:53

– Det finnes et krav som det ikke er blitt gjort opp for, sier eier Lars Thunberg av underleverandøren Swepart Verktyg om hvorfor de har begjært Saabs datterselskap konkurs.

Svensk tingrett bekrefter å ha mottatt konkursbegjæringen, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

Saab i uføre

Den kriserammende svenske bilprodusenten har lenge vært i hardt vær. Saabs fabrikk i Trollhättan har stått stengt i lengre tid som følge av Saabs økonomiske problemer og manglende betalinger til underleverandørene.

Selskapet klarte ikke betale lønn til de ansatte i juni, og torsdag ble produksjonsstart igjen utsatt.

Saab Automobile har lånt minst 800 millioner svenske kroner av sine datterselskaper Saab Parts og Saab Tools. Revisorer har tidligere advart mot at datterselskapene kan få problemer om Saab ikke løser sine økonomiske problemer og betaler dem tilbake.

Saab Tools skal ha inne et krav på nesten en halv milliard kroner til morselskapet, ifølge TT.

Skylder

Thunberg sier at Swepart Verktygs krav til Saab Tools er på rundt 5 millioner svenske kroner. Han sier at Saab flere ganger har sagt at gjelden skal betales, og at siste beskjed han fikk, var at pengene skulle komme 2. juni. En uke senere var fortsatt ikke pengene betalt.

– Da mistet jeg tilliten, sier Thunberg.

Han understreker at han ikke ønsker at Saab Tools skal gå konkurs, men at summen de skylder er stor for et lite selskap som hans.

– Det er selvfølgelig beklagelig, men vi jobber med å løse dette så raskt som mulig, sier informasjonssjef Eric Geers i Saab Automobile til TT.

Han vil ikke gå inn på hva denne løsningen innebærer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.