INDUSTRI

Røkke solgte til riktig pris

OSLO 20090422: Kjell Inge Røkke holdt en pressekonferanse på Månefisken i Oslo onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OSLO 20090422: Kjell Inge Røkke holdt en pressekonferanse på Månefisken i Oslo onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Bilde: Solum, Stian Lysberg
Trond Gram
11. mai 2009 - 09:04

– Vi er meget tilfreds med å kunne offentliggjøre fundamentet for, og konklusjonene fra UBS' fairness opinion, sier Simen Lieungh, konsernsjef i Aker Solutions.

Lieungh forteller at transaksjonene er viktige byggesteiner i den strategiske utviklingen av Aker Solutions.

Transactions are fair

UBS gjennomgikk aksjekjøpene i Aker Oilfield Services, DOF Deepwater og Odim, som var basis for den offentlige skittentøyvasken mellom Kjell Inge Røkke og regjeringen i april. Bakgrunnen for UBS' arbeid er at Næringsdepartementet ba styret i Aker Holding anmode Aker Solutions om å innhente en ny, uavhengig prisvurdering av de aktuelle transaksjonene.

«Based on and subject to the terms set out in this letter, it is our opinion, as of the date of the Transactions (being 1 April 2009), that the terms of each of the Transactions are fair, from a financial point of view, for the Company,» skriver banken i sin gjennomgang av selskapene.

UBS konklusjon er en annen enn den meglerhuset Pareto kom til på oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet. Pareto mener det er en differanse mellom avtalt pris som var 1 667, og deres verdivurdering, som var 1 042 millioner kroner.

– Selv om Paretos vurderinger avviker på noen områder, gir summen av de gjennomgangene som er gjort, ikke grunnlag for å anse transaksjonene som urimelige, sier nærings- og handelsminister Syliva Brustad.

– Langsiktig arbeid

– Transaksjonene ble gjennomført som et ledd i det langsiktige arbeidet med å utvikle Aker Solutions, basert på strategiplanen som ble vedtatt av vårt styre i juni og september 2008, sier Lieungh som nå håper at Nærings- og handelsdepartementet, SAAB og Investor har det nødvendige grunnlag for å uttrykke tillit til at transaksjonene er riktige for Aker Solutions.

UBS har blant annet sett på fremdrift og modenhet for selskapenes prosjekter, så vel som utviklingen i selskapene som helhet. Banken har analysert forventet inntektsvekst, tatt hensyn til selskapenes eksisterende kontrakter og sannsynlig utkomme av eksisterende kundeforhold.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.