Reparerer skip i Brasil

Reparerer skip i Brasil
TIL BRASIL: Kleven Maritime-sjef Ståle Rasmussen vil drive service på offshoreskip i Brasil. Flere av dem er bygget i Ulsteinvik. Bilde: Tore Stensvold

Kleven Maritime Technology AS (KMT) har inngått et joint venture med det brasilianske reparasjonsverftet Offshore Reparos Navais (ORN).

Det nye joint venture-selskapet Kleven ORN skal tilby service på all maritim elektro. ORN har tilbudt maritim service og reparasjoner siden 1981.

Les også: Kleven flytter stålproduksjonen hjem

Kjenner skipene

Kleven Maritimes verft i Ulsteinvik og Myklebust Verft i Gursken har til sammen levert 13 offshorefartøy som er i virksomhet utenfor Brasil.

– Det er stor etterspørsel etter tjenester fra rederier som opererer skip utenfor Brasil, sier konsernsjef i Kleven Maritime, Ståle Rasmussen,

ORN har også mange norske og internasjonale kunder.

Les også: Kleven investerer i ny teknologi

Samarbeid

Kleven Maritime og Hareid Group eier i fellesskap Kleven Maritime Technology.

– Det er Hareid Group og Kleven Maritimes kvalitet vi skal selge til kundene i Brasil også. Vi vil utnytte oss av all den interne ekspertisen vi har i disse to selskapene for å gi kundene den servicen de etterspør, sier Ronald Dyrhol, konsernsjef i Hareid Group.

Pakker koffert

Jan Arild Vik skal bygge opp og lede virksomheten, skriver Kleven Maritime i en pressemelding. Han reiser til Brasil om noen uker.

– Planen er å vokse raskt, både med lokalt personell og ansatte fra Norge, sier han.

ORN har 130 ansatte. Kleven ORN skal leie kontor, verkstedhall og lager ved ORNs anlegg i Niterói, Rio de Janeiro.

Les mer om: