INDUSTRI

Renser cruise-olje

Tore Stensvold
26. okt. 2011 - 12:44

New Orleans, Louisiana: Cruiseskipet Ecstasy fra Carnival Cruise ble leid inn som husvære for hjelpemannskaper, brannfolk, politi og medisinsk personell. Først i februar i år kunne skipet gå tilbake til ordinær cruisetrafikk.
STOR: Verdens største rederigruppe, Carnival Cruises med 100 skip i flåten, skal bruke et norsk system for rensing av hydraulikk- og smøreoljer. Marvin Nauman
Det er bare starten på en større rammeavtale firmaet har inngått med verdens største cruiserederi, Carnival Cruise Corporation Inc. i USA.

Wågene har levert utstyr for rensing av hydraulikk- og smøreoljer og oljevedikeholdssystemer til skip i Holland America Line siden 2007. Dette cruiserederiet inngår i Carnival-gruppen.

Potensial på 100

Basert på erfaringene med Wågenes allerede 40 installerte oljesystemer på skip i Holland America Line, har Carnival derfor besluttet å inngå rammeavtalen.

Carnival-gruppen driver totalt 100 cruiseskip via rederiene Carnival Cruise Line USA, Carnival UK, Holland America Line USA, og Costa Cruises Italia.

Start-oppdrag

I den nye avtalen skal Wågen levere totalt 88 "Purifiner" oljerenseenheter av to ulike størrelser til 22 skip de neste 18 månedene. I avtalen inngår opsjon på ytterligere leveringer til flere skip, men på andre typer applikasjoner om bord, opplyser selskapet i en pressemelding.

Purifiner er et by-pass filtersystem som renser oljen fri for partikler ned til 1 micron, samt fjerner emulgert og fritt vann ned til 50 ppm. Wågene hevder at selskapet de siste årene har fått anerkjennelse for sin teknologi og systemer for vedlikehold av hydraulikk – og smøreolje.

Wågene har levert over 1000 systemer til shipping og offshore hvor hydraulikk og smøresystemer ofte blir forurenset av partikler og vann fra kondensering og lekkasjer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.