Renser cruise-olje

  • Industri

New Orleans, Louisiana: Cruiseskipet Ecstasy fra Carnival Cruise ble leid inn som husvære for hjelpemannskaper, brannfolk, politi og medisinsk personell. Først i februar i år kunne skipet gå tilbake til ordinær cruisetrafikk.
STOR: Verdens største rederigruppe, Carnival Cruises med 100 skip i flåten, skal bruke et norsk system for rensing av hydraulikk- og smøreoljer. Marvin Nauman
Det er bare starten på en større rammeavtale firmaet har inngått med verdens største cruiserederi, Carnival Cruise Corporation Inc. i USA.

Wågene har levert utstyr for rensing av hydraulikk- og smøreoljer og oljevedikeholdssystemer til skip i Holland America Line siden 2007. Dette cruiserederiet inngår i Carnival-gruppen.

Potensial på 100

Basert på erfaringene med Wågenes allerede 40 installerte oljesystemer på skip i Holland America Line, har Carnival derfor besluttet å inngå rammeavtalen.

Carnival-gruppen driver totalt 100 cruiseskip via rederiene Carnival Cruise Line USA, Carnival UK, Holland America Line USA, og Costa Cruises Italia.

Start-oppdrag

I den nye avtalen skal Wågen levere totalt 88 "Purifiner" oljerenseenheter av to ulike størrelser til 22 skip de neste 18 månedene. I avtalen inngår opsjon på ytterligere leveringer til flere skip, men på andre typer applikasjoner om bord, opplyser selskapet i en pressemelding.

Purifiner er et by-pass filtersystem som renser oljen fri for partikler ned til 1 micron, samt fjerner emulgert og fritt vann ned til 50 ppm. Wågene hevder at selskapet de siste årene har fått anerkjennelse for sin teknologi og systemer for vedlikehold av hydraulikk – og smøreolje.

Wågene har levert over 1000 systemer til shipping og offshore hvor hydraulikk og smøresystemer ofte blir forurenset av partikler og vann fra kondensering og lekkasjer.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå