INDUSTRI

Rem Offshore bestiller fire nye skip

Sjøsetting av REM Balder ved Kleven Verft. Skipet er bygget opp av store moduler før det er klar til sjøsetting og utrusting ved kai.
Sjøsetting av REM Balder ved Kleven Verft. Skipet er bygget opp av store moduler før det er klar til sjøsetting og utrusting ved kai. Bilde: Kleven Maritime
25. mai 2010 - 15:24

Dermed er verftsindustrien i Møre og Romsdal sikret nye oppgaver i en vanskelig periode.

To av skipene skal bygges av Kleven Maritime i Ulsteinvik og de to andre av STX Europa, som har flere verft på Sunnmøre og i Romsdal.

– Gledelig nyhet

– En veldig gledelig nyhet for oss, sier kommunikasjonsansvarlig ved STX Norway Offshore, Hege Anita Akselvoll, til NTB.

Kontrakten STX Europa har inngått, er verdt 750 millioner kroner. STX Europa har så langt i år inngått sju nye nybyggingskontrakter til norske verft.

700 millioner

Også for Kleven Maritime er dette godt nytt i en periode der det er tynt med nye kontrakter for skipsbyggingsindustrien. Konsernsjef Ståle Rasmussen opplyser at kontraktsverdien er på 700 millioner kroner. Kleven Maritime har nå en ordrereserve på ti skip til en samlet verdi på 4,8 milliarder kroner.

Reder Åge Remøy sier at han har tro på markedet fremover. Kontrakten til Kleven vil gi arbeid til flere andre bedrifter, som Wärtsila, Hareid Elektriske Teknikk og Brunvoll i Molde.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.