ARKIVNYHETER

Rekordhøyt aktivitetsnivå i flere år

LYSE UTSIKTER: - Oljeinvesteringene vil være høye i mange år fremover. Det vi sikre sysselsetting i norsk industri, tror Erling Matland i Norsk Industri Olje og gass.
LYSE UTSIKTER: - Oljeinvesteringene vil være høye i mange år fremover. Det vi sikre sysselsetting i norsk industri, tror Erling Matland i Norsk Industri Olje og gass. Bilde: Anders Steensen
Anders J. Steensen
23. apr. 2007 - 10:48

Han regner med at investeringsnivået på sokkelen vil ligge på over 100 milliarder årlig de neste årene.

Vil øke

- Både verksteder og engineeringsselskaper vil få nok å gjøre tror han.

Kapasitetsutnyttelsen i norsk offshoreindustri er på topp.

Første halvår 2007 ligger den på 102 prosent for verstedene, mens den for ingeniørbedriftene er oppe i over 120 prosent.

– Det er ingen tegn til at denne situasjonen vil endres. Signalene er at investeringene vil øke i årene som kommer, sier Erling Matland.

Vekst

Han bekymrer seg mest over hva det betyr for lønnskravene og lønnsveksten i næringen.

– Vi ser særlig stor lønnsvekst blant ingeniører. Det er stor sirkulasjon i markedet, dvs at de skifter arbeidsgiver. Det betyr ekstra tørn i lønnsspiralen, sier Matland, som til daglig leder ingeniørbedriften Aibel Norge AS.

I forbindelse med sammenslåingen av Statoil og Hydros petroleumsvirksomhet, så vil arbeidet med å revidere standardkontraktene gå videre.

– Bruk av disse kontaktene er lønnsomt for oppdragsgiver. Vi vil forsøke å få flere av de utenlandske oljeselskapene til å bruke våre standardkontrakter. Den norske EPC-modellen bør videreføres til flere operatører, understreker Matland.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.