INDUSTRI

Rekordår for Yara

3. apr. 2009 - 08:32

Det viser årsrapporten for 2008 som Yara la fram fredag.

– Yaras resultater de siste fem årene har vært sterke, med 2008 som det klart beste året så langt, skriver den ferske konsernsjefen Jørgen Ole Haslestad i årsmeldingen .

Godt for gjødsel

Der mange selskaper har hatt tøffe måneder og ser mørkt også på de kommende, er Yara-sjefen atskillig mer optimistisk. Resonnementet er slik:

– Alle trenger vi mat, og produksjonen av mat må øke for å mette verdens voksende befolkning. Dette krever økt produktivitet i landbruket, basert på bruk av mineralgjødsel og anvendelse av agronomisk ekspertise. Yara tilbyr begge deler, skriver Haslestad.

Samtidig skal det sies at også Yara ble solid rammet av synkende etterspørsel i fjerde kvartal 2008, der noterte seg for et tap på 2,1 milliarder kroner.

Beste år så langt

Yara omsatte for 88.775 millioner kroner i fjor. Det er 31 milliarder kroner mer enn i 2007 (57.486 millioner kroner).

Det ga konsernet et resultat før skatt og avskrivninger (EBITDA) på nesten 18 milliarder kroner mot 8,4 milliarder i 2007.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.