INDUSTRI

Reiten anbefaler Follum-nedleggelse

Norske Skog selger mindre papir enn før, og derfor anbefaler styreleder Eivind Reiten og resten av styret at fabrikken på Follum opphører.
Norske Skog selger mindre papir enn før, og derfor anbefaler styreleder Eivind Reiten og resten av styret at fabrikken på Follum opphører. Bilde: Øyvind Lie
Anders J. Steensen
8. des. 2011 - 07:41

Dersom bedriftsforsamlingen følger styrets anbefaling, er planen at produksjonen ved Follum vil opphøre senest 31. mars 2012.

Elektroniske medier overtar

Styrets vedtak ble gjort mot stemmen til styremedlemmet fra Follum.

– Norske Skog selger mindre papir enn før fordi mange erstatter papir med elektroniske medier. Vi trenger dessverre ikke så mange papirfabrikker lenger, og derfor må fabrikken med dårligst konkurransekraft tas ut først, sier styreleder Eivind Reiten i Norske Skog i en pressemelding.Ingen alternativer

– Styrets flertall anser at det ikke foreligger noe forsvarlig alternativ til nedleggelse av Follum. Dette er beklagelig overfor de Follum-ansatte. Det har over tid vært ført reelle forhandlinger med Viken Skog om mulig salg av Follum. Det har ikke vært mulig å komme frem til en avtale som både er økonomisk- og markedsmessig forsvarlig for Norske Skog, sier Reiten.

Ønsker ikke en ny konkurrent

Styrets begrunnelse er at det er for mye papir i markedet og salg av Follum vil kunmedføre at det blir en konkurrent, noe som ikke gavner de to andre papirfabrikkene, Skogn og Saugbruks.

– Vi gjør dette for å sikre drift ved de andre anleggene sier Reiten.

Norske Skog Follum ligger ved Hønefoss og har 356 ansatte. Fabrikken produserer forbedret avispapir, magasinpapir og bokpapir. Årlig kapasitet er 290.000 tonn.

Les mer om: