INDUSTRI

– Regjeringen har sviktet industrien

Eivind Reiten, siste natt med gjengen i Norsk Hydro.
Eivind Reiten, siste natt med gjengen i Norsk Hydro. Bilde: Trond Gram
Trond Gram
3. sep. 2009 - 08:51

I et intervju med TV 2 uttrykker den tidligere Hydro-sjefen, nå styreleder i Norske Skog, skuffelse med de rødgrønnes innsats.

– De lover en lang rekke ting som de vet at de ikke kan holde, uttaler Eivind Reiten til TV2.

– En massiv skuffelse

– De ansatte i den kraftkrevende industrien, som det er tusener på tusener av i landet, hadde tillit til at hjelpen skulle komme. De siste fire årene har vært en massiv skuffelse på det området, sier Reiten.

Reiten mener den statlige kraftgarantien, som Jens Stoltenberg presenterte som regjeringens industrikraftregime for to uker siden, er lite verdt.

– De skaper forventninger hos industriarbeiderne, særlig på Vestlandet, igjen. Jeg tror det igjen ender med en stor skuffelse, sier Reiten til TV2.

Mislykket prosjekt

Den tidligere senterpartistatsråden kaller det rødgrønne regjeringsprosjektet for mislykket og mener særlig konkurranseutsatt industri har fått lide under de rødgrønne. Nå ber han ifølge TV 2 om flere nye tiltak.

– Jeg mener vi må se på skattereglene for den kraftkrevende industrien, vi må se på avskrivningsregler, tilskuddene til forskning og utvikling; hele den paletten, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.