INDUSTRI

Redder ABB-arbeidsplasser

Bilde: Scanpix

ABB selger sin fabrikk på Dalen til Bergen Plastics Composite, melder ABB i en pressemelding torsdag kveld.

46 arbeidsplasser

Under finanskrisa er det blitt tynnere i rekkene til ABB i Norge. I mars forsvant 100 arbeidsplasser da ABB bestemte seg for å flytte produksjonen av sine lakkeringsroboter til Kina:

– Mistet 90 prosent av ordrene

De 46 arbeidsplassene på epoxy- og plastkomponentfabrikken på Dalen i Tokke kommune vest i Telemark ser imidlertid ut til å være reddet.

Bergen Plastics

– Vi er fornøyde med å ha kommet fram til en så god løsning for fabrikken på Dalen. Målet har hele tiden vært å sikre arbeidsplasser og lønnsomhet, slik at virksomheten går en bærekraftig framtid i møte med sine nye eiere, sier Gøran Salomonsen som er direktør for mellomspenningsprodukter i ABB.

Ifølge intensjonsavtalen overtar de nye eierne driften fra 1. oktober. Det nyopprettede selskapet, Bergen Plastics Composite, eies av Bergen Plastics som har hatt produksjon siden 1946.

Fabrikken på Dalen ble etablert i 1974 og leverer komponenter til ABBs fabrikker i Skien og i utlandet.

Nytt marked

Det nye selskapet forplikter seg til å fortsatt levere til ABB en periode.

– Vi ser fram til et nært og godt samarbeid med den nye bedriften, som vil få et enda større nedslagsfelt utenfor ABB-systemet, som ikke har produksjon eller salg av slike komponenter som sine kjerneområder, sier Salomonsen.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.