INDUSTRI

REC vurderer å legge ned norske fabrikker

28. sep. 2011 - 09:08

Styret i Renewable Energy Corporation ASA (REC) vurderer å legge ned produksjonen permanent i den eldste multikrystallinske waferfabrikken på Herøya og i den multikrystallinske waferfabrikken i Glomfjord samt solcellefabrikken i Narvik, opplyser selskapet.

700 berørt

Nedstengningen utgjør rundt 45 prosent av RECs waferkapasitet i Norge, samt 180 megawatt med solcellekapasitet. 700 ansatte er ventet å bli berørt av den mulige nedstengningen, og styret vil derfor drøfte prosessen videre med de tillitsvalgte.

– Dette er et beklagelig, men nødvendig tiltak i dagens markedssituasjon. Vi er klar over hvilken påvirkning dette vil ha for de berørte ansatte og lokalmiljøene i Norge. Dette har derfor vært en vanskelig avgjørelse, sier konsernsjef Ole Enger.

Allerede stengt

REC har tidligere i år permittert rundt 600 ansatte. De berørte fabrikkene på Herøya, i Glomfjord og i Narvik er allerede stengt og skal etter planen holdes stengt ut året.

Det er svake markedsforhold med lave priser og lav etterspørsel, samt bedriftens økonomiske situasjon som er bakgrunnen for prosessen, opplyser selskapet.

Hvis stengningen blir vedtatt, vil produksjonen fortsette på den nyeste multikrystallinske waferfabrikken på Herøya, samt på den monokrystallinske waferfabrikken i Glomfjord. REC vil imidlertid jobbe med å effektivisere driften ved disse fabrikkene.

Fortsetter i USA og Singapore

Produksjonen ved den integrerte wafer-, celle- og solcellepanel-fabrikken i Singapore og ved silisiumfabrikkene fabrikkene i USA vil fortsette med full kapasitet.

Wafere er en viktig del av solcellepaneler og lages hovedsakelig av silisium. Multikrystallinske wafere brukes til å lage solceller, mens monokrystallinske wafere kan brukes både til å lage solceller med bedre ytelse og til integrerte kretser som benyttes i mikroprosessorer for PC-er og annet elektronisk utstyr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.