INDUSTRI

REC stoppet av strømbrudd

SOLSILISIUM: REC har flere fabrikker i USA, blant annet Moses Lake, hvor det produseres solsilisium av denne typen.
SOLSILISIUM: REC har flere fabrikker i USA, blant annet Moses Lake, hvor det produseres solsilisium av denne typen. Bilde: damian heinisch
Camilla Aadland
30. juli 2010 - 09:02

All strømmen forsvant, og dermed måtte alle REC Silicons fabrikkanlegg i Moses Lake stenges ned, melder selskapet.Fire timer

Strømmen var borte i fire timer. Årsaken var en feil i systemene som leverer strøm til REC Silicon, ifølge myndighetene i Washington.

REC Silicon har gjenoppstartet deler av produksjonen, men det vil ta to uker før produksjonen er tilbake til nivået fra før strømbruddet.

Hendelsen skal ikke ha noen å si for produksjonen i REC Wafer, ifølge meldingen fra selskapet.Superrent

I Moses Lake lager REC superrent polykrystallinsk silisium – internasjonalt betegnet som Solar Grade Silicon (SGS) – i en patentert og kosteffektiv prosess de kaller FBR (Fluidized Bed Reactor).

I motsetning til den mer vanlige Siemens-reaktoren, der silisiumet i silangassen avsettes på staver, brukes små kuler (granulat) som samlet har over hundre ganger så stor overflate.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.