INDUSTRI

REC kutter enda 200 ansatte

KUTTER MER: 60 prosent av RECs fabrikk på Herøya i Grenland stenges midlertidig. Det rammer 200 ansatte.
KUTTER MER: 60 prosent av RECs fabrikk på Herøya i Grenland stenges midlertidig. Det rammer 200 ansatte. Bilde: Finn Halvorsen
29. nov. 2011 - 09:12

Solenergiselskapet REC kutter ytterligere 200 arbeidsplasser når 60 prosent av fabrikken på Herøya i Grenland stenges midlertidig.

Les også: Rec legger ned

Avgjøres i første kvartal

Forhandlinger med fagforeningene om nedstengningen starter allerede 1. desember og skal være i mål i løpet av første kvartal 2012, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Fortsatt vanskelige markeder for solenergi som følge av gjeldskrisen i Europa og uro i finansmarkedene er årsaken til kuttene.

– Dramatisk prisutvikling

Prisene på selskapets produkter har falt betydelig i løpet av fjerde kvartal.

– Det har vært en dramatisk prisutvikling. Prisen har falt betydelig på alle våre produkter, sier investoransvarlig Mikkel Tørud i REC til E24.

Navarsete: Navarsete: – Svært trist at Rec legger ned

Kan kutte mer

Selskapet varsler i børsmeldingen at det kan komme ytterligere kutt hvis ikke markedet blir bedre.

Selskapet sa opp 700 ansatte tidligere i år da fabrikkene i Narvik, Glomfjord og deler av virksomhetene på Herøya ble besluttet nedlagt.

Giske: – Ikke aktuelt for staten å gå inn i REC

REC vurderer å legge ned norske fabrikker

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.