INDUSTRI

Produkter overlever pangstart

Camilla Aadland
12. mars 2008 - 07:06

Dette er Pangstart

Pangstart er et praktisk og teoretisk kurs i forretningsplanutvikling. Det hele sparkes i gang med to dager teori, der de beste på sitt felt foreleser for gründere og medhjelpere. Deretter er det én intensiv uke med gruppearbeid, som skal lede ut i en ferdig forretningsplan og en presentasjon. Det hele finansieres av Oslo kommune, Akershus Fylkeskommune og Innovasjon Norge.

Programvareselskapet Kikora kom godt ut av Pangstart-deltakelsen for ett år siden.

– Det var veldig spennende å være med på Pangstart. Vi valgte å la gruppen starte med blanke ark, for å se om det kom nye innspill, tanker og bruksmuligheter, og det gjorde det absolutt, sier daglig leder Johan Kvarving Vik i Kikora, som var med i fjor.

Les også:

Snart i mål

Kikora er i dag en del av prosjektet Real Digital, sammen med Utdanningsetaten i Oslo kommune.

De holder på å teste sitt læringsverktøy i matematikk på flere skoler, og satser på å slippe en ferdig utviklet versjon til høsten.

Designputer

– Når man er ny, er det viktig med tilbud som Pangstart. Du får vite hva du har og hva du mangler. Det er et hurtigkurs i å starte bedrift, som er utrolig verdifullt. Hvis ikke måtte vi gått tre år på BI, og det har vi ikke tid til, ler daglig leder Magnvor Lunåshaug i Funkle.

Funkle tilbyr designputer, som skal slippes i hele Norge i mars/april. Gründeren var med på Pangstart i fjor høst, og har siden det jobbet med merkevaren.

Ny fisketeknologi

Gründer Arwe Fotland i Fishhunter har en venn som havnet i rullestol. Dermed fikk han ideen til en fiskestang der sluken blir skutt ut.

– For meg og prosjektet var Pangstart en veldig boost. Jeg var fersk gründer og hadde noen få støttespillere rundt meg, her fikk jeg blant annet nytt nettverk og en god forretningsplan, sier Fotland.

Han jobber nå med industrialisering av fiskestangen, med full jobb som sivilingeniør ved siden av. – Prosjektet lever absolutt videre. Jeg gjør ferdig en ny konstruksjon nå, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.