INDUSTRI

Pris til Laerdal Medical

Laerdal Medical fikk Norsk Forms hederspris onsdag.
Laerdal Medical fikk Norsk Forms hederspris onsdag. Bilde: Fredrik Drevon
Fredrik Drevon
8. sep. 2011 - 07:21


Teknisk Ukeblad var tilstede da Norsk Form i går kveld delte ut sine årlige priser til unge designere og unge arkitekter, samt Jacob-prisen og Hedersprisen.

Uredd

I år gikk Hedersprisen til Laerdal Medical, hvis motto er "Helping save lives." Visjonen deres er at ingen skal dø som følge av omstendigheter man kan gjøre noe med.

Derfor tilbyr de blant annet opplæring i førstehjelp og luftveishåndtering. Laerdal Medical ble grunnlagt i 1940, og har et team på 1400 personer, fordelt på 23 land på fem kontinenter.

I juryens begrunnelse het det blant annet at «Norsk Form ønsker å hedre bedriften for sitt globale engasjement og sine uredde satsning. Gjennom sin lange historie har de vist at tverrfaglig samarbeid og kunnskapsutvikling i kombinason med design, kan skape rask og målrettet utvikling.»

Anne

Man anslår at omkring 400 millioner mennesker har blitt trent i hjerte- og lungeredning på Anne dukken, og at en million liv har blitt reddet som følge av dette.

Laerdal Medical sier til Teknisk Ukeblad at "Vi synes det er veldig kjekt å vinne prisen. Det er en stor ære for oss at det vi gjør blir sett. Vi opererer i et felt som kanskje ikke er så synlig i norsk offentlighet, men vi er ganske synlige globalt."Yokoland og 0047

Designerkollektivet Yokoland, ved Aslak Gurholt Rønsen og Espen Friberg vant prisen for unge designere. Prisen for unge arkitekter gikk til 0047.

Arkitektene Espen Røyseland og Øystein Rø startet galleri 0047 i Berlin i 2004 som utvekslingsstudenter fra NTNU. Designer Lavrans Løvlie vant Jacob-prisen.

Prisene var på 75000 kroner. Publikum ble underholdt av visesanger Inger Louise Asbjørnsen. Etter utdelingen trakk forsamlingen ut i fingermat- og champagneavdelingen, der vinnere og nominerte ble feiret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.