INDUSTRI

Presser på regjeringen

Dieselpumpe iblandet biodiesel
Dieselpumpe iblandet biodiesel Bilde: Trond Gram
Trond Gram
28. okt. 2009 - 08:32

Regjeringen har fått kraftig kritikk for å innføre avgift på biodiesel, kun fire måneder etter at en smilende miljøvernminister Erik Solheim åpnet Uniols biodieselfabrikk i Fredrikstad, og en måned etter at Solheim sammen med næringsminister Sylvia Brustad lanserte et fond for miljøteknologi hos Xynergo på Follum.

Nå legger fagbevegelsen press på regjeringen og Stortinget for å få den til å snu i saken.

– Uforståelig

Nylig var LO-forbundet Industri Energis fagpolitiske leder, Frode Alfheim, i møte med leder i finanskomiteen, Torgeir Michaelsen (Ap) hvor han ba Stortinget om å stoppe regjeringens forslag om å innføre avgift på biodiesel.

– Dersom denne avgiften på biodiesel blir innført får Uniol AS en svært kort levetid, sier Alfheim ifølge industrienergi.no.

Han mener det er uforståelig at regjeringen, som har oppfordret til bruk av biodrivstoff, «stikker kjepper i hjulene» på de som har satset på produksjon av biodiesel.

– Henger ikke på greip

– Dette henger ikke på greip. Det setter myndighetenes miljøtroverdighet på spill og svekker fremveksten av miljøprodukter, sier Alfheim.

Også det største LO-forbundet i privat sektor, Fellesforbundet, går kraftig ut mot regjeringens avgift. Forbundet peker på at for å få produksjon av miljøvennlig biodiesel i stor skala kreves det at det blir et industrielt satsingsområde i Norge.

– Da blir det fullstendig feil å samtidig innføre en ny avgift på produktet, heter det i en uttalelse fra forbundsstyret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.