OLJE OG GASS

Positiv til maritim strategi

Jannicke Nilsen
4. okt. 2007 - 10:20

Norsk Industri er glad for at regjeringen satser på maritim næring, og mener maritim strategi, som regjeringen la fram i går, ståkarakter.

Usikkerhet

Maritim strategi inneholder en rekke gode forslag, tiltak og midler til forsterket satsing på forskning, innovasjon, kompetansebygging og miljørettede tiltak innenfor den maritime næringen, mener organisasjonen.

Men Erik Holland, maritim bransjesjef, understreker at rederiskatten skaper usikkerhet om fremtiden for de maritime klustere som finnes langs kysten.

- I Norsk Industri er vi helt enig med Regjeringen om at Norge skal være verdensledende på maritim kompetanse, maritim forskning og maritim innovasjon. Vi har en maritim klynge som er av stor betydning for den samlede sysselsetting, verdiskaping og velferd her til lands. Det er følgelig bra at næringsministeren så tydelig signaliserer at man vil satse videre på denne viktige næringen. Det er også bra at Norge får en fremtidig rederiskatt som er konkurransedyktig i forhold til den skattelovgivning som blir praktisert i EU-landene. Men innbetalingen av forfalt rederiskatt er "den svarte flekken" oppe i dette bildet. Vi vet ikke hvordan denne vil slå ut for skipsverftene, for maritime utstyrsprodusenter og maritime miljøer, sier Holland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.