INDUSTRI

– Politisk spill fra opposisjonen

- Det går ikke an å bygge et helhetlig regjeringsalternativ på motstand mot den sittende regjeringen, sa Erik Solheim under dagens Mongstad-debatt..
- Det går ikke an å bygge et helhetlig regjeringsalternativ på motstand mot den sittende regjeringen, sa Erik Solheim under dagens Mongstad-debatt.. Bilde: Leif Hamnes
18. juni 2010 - 12:56

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) mener opposisjonen driver politisk spill med mistillitsforslaget mot olje- og energiministeren.

Oppgitt

Solheim virket oppgitt da han kom inn på Mongstad-saken under stortingsdebatten om revidert nasjonalbudsjett fredag. Han advarte mot det han opplever som et politisk spill fra opposisjonens side, og sa at alvoret i klimaendringene må ligge til grunn for saken.

– Olje- og energiministeren har holdt Stortinget informert på beste vis hele tiden, sa Solheim.

Motstand

– Opposisjonen kritiserer den rødgrønne regjeringen for ikke å være god nok til å drive rødgrønn politikk. Men det går ikke an å bygge et helhetlig regjeringsalternativ på motstand mot den sittende regjeringen, la miljøvernministeren til.

Utfordret av Høyres Nikolai Astrup erkjente Solheim at teknologien for CO2-rensing på Mongstad er tilgjengelig, men at kunnskapen om hvordan dette skal utvikles til å bli et interessant prosjekt for resten av verden, ennå ikke foreligger. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.