INDUSTRI

Pluss for Norske Skog

Konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog bokfører et bruttoresultat på 296 millioner kroner i første kvartal.
Konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog bokfører et bruttoresultat på 296 millioner kroner i første kvartal. Bilde: Scanpix
5. mai 2011 - 09:03

Norske Skog leverte et brutto driftsresultat på 296 millioner kroner i årets første kvartal, mot 275 millioner kroner i fjor.

– Fremgangen for avispapir i Europa er gledelig, men også helt nødvendig, siden fjoråret var så svakt. Samtidig er det et godt stykke igjen til et tilfredsstillende resultatnivå for konsernet. Gjennom kvartalet har vi fortsatt vårt arbeid med å redusere faste kostnader, selge eiendeler utenfor kjernevirksomheten og refinansiere låneforfall i 2011 og 2012, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i en kommentar til kvartalstallene.

Selskapets omsetning i første kvartal var nærmere 4,6 milliarder kroner, noe som er omtrent som for de tre første månedene i 2010.

Den fulle effekten av høyere priser på avispapir i Europa vil slå inn i andre kvartal, men fortsatt vil det være et høyt kostnadsnivå, varsler Norske Skog, som regner med et noe bedre driftsresultat for året som helhet blir noe bedre enn i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.