INDUSTRI

Pilotprosjekt på Herøya

Anders J. Steensen
5. nov. 2007 - 07:06
Vis mer

Pilotanlegget skal stå ferdig i 2008, og produksjonskapasiteten blir på 20 tonn superrent silisium årlig.

Større fabrikk

Blir pilotprosjektet vellykket, er planen å bygge en større fabrikk på Herøya med en årlig kapasitet på 1200 tonn. Denne skal i så fall stå ferdig i 2010. En ytterligere oppskalering til 5000 tonn er eventuelt planlagt til 2012. Men de endelige beslutninger er altså ennå ikke tatt.

– Etterspørselen etter høyrent silisium til solcelleproduksjon har økt betraktelig de siste årene, og vi tror markedet vil fortsette å vokse i årene framover. Følgelig er dette en investering vi har store forventninger til, sa Einar Glomnes, som leder Hydros satsing innenfor solenergi i en pressemelding i juni i år.

Egen teknologi

HyCore skal bruke en teknologi som Hydro og Umicore har utviklet for å omdanne metallurgisk silisium til superrent silisium.

Samarbeidsprosjektet Hycore er den tredje satsingen fra Hydro innenfor solenergi siden november 2006. Da investerte Hydro i solenergiselskapet Norsun, som skal produsere monokrystallinske silisiumskiver i Årdal.

Hydro har også investert i det amerikanske selskapet Ascent Solar, som utvikler supertynne og fleksible solcellemoduler basert på en effektiv rull til rullprosess.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.