Konkurrer med Elkem
* Silisiumet produsert på Herøya blir av samme kvalitet som silisiumet fra Elken Solar Silicon i Kristiansand.
* Produksjonskapasiteten blir lavere, med sine 2000 tonn årlig dersom fullskalafabrikk bygges, mens Elkem vil ha en produksjonskapsietet fra trinn en og to på 5000 tonn hver.
Stor etterspørsel etter silisium
* Per i dag er det underskudd på superrent silisium til solcelleproduksjon på verdensmarkedet.
* I stedet brukes kasserte silisiumbrikker fra halvlederprodukjonen.
* De nye prosessene kan produsere rent nok silisium direkte uten å gå veien om halvledere produksjonen.
* Det er særlig i markedene i Tyskland, Japan og fjerne Østen hvor etterspørselen etter solcellepaneler stiger raskt.
Pilotanlegget skal stå ferdig i 2008, og produksjonskapasiteten blir på 20 tonn superrent silisium årlig.
Større fabrikk
Blir pilotprosjektet vellykket, er planen å bygge en større fabrikk på Herøya med en årlig kapasitet på 1200 tonn. Denne skal i så fall stå ferdig i 2010. En ytterligere oppskalering til 5000 tonn er eventuelt planlagt til 2012. Men de endelige beslutninger er altså ennå ikke tatt.
– Etterspørselen etter høyrent silisium til solcelleproduksjon har økt betraktelig de siste årene, og vi tror markedet vil fortsette å vokse i årene framover. Følgelig er dette en investering vi har store forventninger til, sa Einar Glomnes, som leder Hydros satsing innenfor solenergi i en pressemelding i juni i år.
Egen teknologi
HyCore skal bruke en teknologi som Hydro og Umicore har utviklet for å omdanne metallurgisk silisium til superrent silisium.
Samarbeidsprosjektet Hycore er den tredje satsingen fra Hydro innenfor solenergi siden november 2006. Da investerte Hydro i solenergiselskapet Norsun, som skal produsere monokrystallinske silisiumskiver i Årdal.
Hydro har også investert i det amerikanske selskapet Ascent Solar, som utvikler supertynne og fleksible solcellemoduler basert på en effektiv rull til rullprosess.