INDUSTRI

Permitterer på grunn av kulden

Breivoll Inspection Technologies kan ikke inspisere vannrør i denne kulden, og har derfor permittert alle sine ansatte.
Breivoll Inspection Technologies kan ikke inspisere vannrør i denne kulden, og har derfor permittert alle sine ansatte. Bilde: BREIVOLL
Camilla Aadland
7. jan. 2010 - 12:22

Breivoll Inspection Technologies har utviklet et verktøy for tilstandsmåling av vannledninger. Teknologien bak er helt unik og førte i 2007 til at selskapet ble tildelt Teknisk Ukeblads Ingeniørbragd.

Men verktøyet fungerer ikke når det er så kaldt som det er nå.

– Det å inspisere vannrør i 20 minus, når både utstyr og rør fryser, er vanskelig, sier administrerende direktør Arne Christian Vangdal til Teknisk Ukeblad.

Må permittere

Alle de ti ansatte er dermed permittert fra årsskiftet til 15. februar.

– Har dette skjedd før?

– Nei, men vi har ikke vært operative så lenge. Dette er en ny erfaring vi gjør oss, sier Vangdal.

Snart i balanse

Breivoll Inspection Technologies hadde sitt første kommersielle år i 2008 og regner med å gå i balanse i inneværende år.

– Vi har en rekke kunder vi inspiserer og venter på en avklaring med Oslo kommune, forteller direktøren.

Teknologiutvikling

Selskapet utfører tilstandsvurdering av vannrør basert på akustisk resonansteknologi (ART) ved hjelp av en Pipescanner. Teknologien er utviklet i samarbeid med norske kommuner og forskningsmiljøer i inn- og utland.

– Det å drive teknologiutvikling er ikke enkelt. Spesielt ikke når det er snakk om helt ny teknologi i et helt nytt marked, sier Vangdal.

Viser behovet

Han sier kulden som er nå, viser behovet for Breivolls verktøy.

– En rekke vannrør har hatt problemer på grunn av kulden. Både i Bærum og Oslo har det vært store vannlekkasjer, der vi trolig kunne ha hjulpet, sier han.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.