INDUSTRI

Pengene i boks for Bergen Group

Fjord Line cruiseferger ferjer  Bestilt mars 2010 fra Bergen group Fosen. Lengde: 170 meter. Hvert skip vil romme ca 300 lugarer, hvorav en stor andel suiter, og ha plass til ca 1.500 passasjerer. Lastedekkene har kapasitet på inntil 600 personbiler.
Fjord Line cruiseferger ferjer Bestilt mars 2010 fra Bergen group Fosen. Lengde: 170 meter. Hvert skip vil romme ca 300 lugarer, hvorav en stor andel suiter, og ha plass til ca 1.500 passasjerer. Lastedekkene har kapasitet på inntil 600 personbiler. Bilde: Fjord Line
Trond Gram
2. juni 2010 - 13:53

Tidligere i år kunne Teknisk Ukeblad melde om kontrakten Bergen Group har inngått med Fjord Line om byggingen av to cruiseferjer.

Les også: Milliardkontrakt for Fosen

Men på det tidspunktet var finansieringen ennå ikke i orden. Det er den nå og kontrakten, med en samlet verdi på 206 millioner euro er klar til signering.

– Meget tilfredse

– Vi er meget tilfredse med at formalitetene vedrørende kontrakten nå er på plass, og gleder oss til å kunne levere to svært konkurransedyktige og framtidsrettede cruiseferjer til Fjord Line i løpet av 2012, sier divisjonsdirektør Inge Tangerås i Bergen Group Shipbuilding i en melding.

Fartøyene skal leveres våren og høsten 2012. Fjord Line har også sikret seg opsjon på bygging av en tredje cruiseferje ved Bergen Group Fosen for levering i løpet av 2013.

Med sine 4.000 dødvekttonn blir de 170 meter lange felgene og utstyret med 300 lugarer, og får plass til rundt 1.500 passasjerer og inntil 600 personbiler.

Vurderte brukt

Skroget til de to cruiseferjene vil bli bygget ved det polske verftet Stocznia Gdansk, mens alt arbeid med utrustning og ferdigstillelse av skipene blir foretatt ved Bergen Group Fosen.

Fjord Line vurderte lenge å kjøpe brukte ferjer, men så på nye ferjer fra Fosen som bedre.

– Vi har lenge vært i markedet etter brukt tonnasje som supplement til MS Bergensfjord, men har kommet til at bygging av to helt nye skip vil gi oss best konkurransekraft i på linjen mellom Vestlandet og Danmark, sa administrerende direktør i Fjord Line-konsernet, Ingvald Fardal da kontrakten ble kjent tidligere i år.

Lang erfaring

Trøndelagsverftet verftet står blant annet bak byggingen av cruisebåten The World i 2002 og to av de nyere hurtigruteskipene, Trollfjord og Midnatsol, som går langs norskekysten.

De to nye ferjene blir 35 meter lengre ennn Trollfjord med sine 125 meter.

Les mer om: