INDUSTRI

Industri på sparebluss

- UAKSEPTABEL SITUASJON: Administrerende direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri mener prisregimet for kraft i Midt-Norge er uakseptabelt, og advarer mot at skrinleggingen av Tjeldbergodden gir industrien enda mer usikre kår.
- UAKSEPTABEL SITUASJON: Administrerende direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri mener prisregimet for kraft i Midt-Norge er uakseptabelt, og advarer mot at skrinleggingen av Tjeldbergodden gir industrien enda mer usikre kår. Bilde: KNUT STRØM
Per Erlien Dalløkken, Truls Tunmo
14. nov. 2007 - 13:40

Derfor har Norsk Industri og Enova i dag inngått en ny treårig samarbeidsavtale.

Det skjedde under Enovas industriseminar i Trondheim.

Ny teknologi

– Vi trenger samarbeid med det offentlige, som ikke har bedriftsøkonomiske hensikter. En tilleggseffekt er at det foretas investeringer som åpner for ny teknologi, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri til tu.no.

Han forteller at det i samarbeidet med Enova ligger betydelig teknologiutvikling.

– Målet om en bedre energiøkonomisering i industrien kan vi ikke nå med dagens teknologi. Derfor er det viktig å samarbeide om virkemidler som kan muliggjøre ny teknologi, sier Lier-Hansen.

Forpliktelser

Den forrige avtalen mellom partene varte fra 2003 fram til nå.

Det jobbes for å inngå partnerskap med lengre tidsperspektiv etter 2010.

– Gjennom denne avtalen forplikter Norsk Industri seg til utvikling av virkemidler og kartlegging av hvert enkelt prosjekt. Det er bra, sier administrerende direktør Eli Arnstad i Enova SF.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.