Overtar Singapore-baserte Nor Offshore

Overtar Singapore-baserte Nor Offshore
TAUES: Ett av de syv ankerhåndteringsfartøyene til Nor Offshore i arbeid. Bilde: Solstad

Solstad var fra før største aksjonær, og overtar selskapet nå 100 prosent. Aksjene overtas fra Nortrans Invest Pte. Ltd.

Nor Offshore operer syv ankerhåndteringsskip (AHTS) og to konstruksjonsserviceskip (CSV). To av ankerhåndteringsskipene er innleid, men med kjøpsopsjon.Rørlegger

Nor Offshore skal om kort tid overta et nybygget fartøy, Derrick Lay Barge (DLB). Rørleggingsskipet er bygget ved Keppel-verftet i Singapore og er nå i gang med sjøprøver.

Solstad Offshore mener at Asia- og Australia-markedet er i vekst og at investeringen i Nor Offshore er strategisk riktig.

I en uttalelse, sier CEO i Solstad Offshore, Lars Peder Solstad at han anser investeringen som en framtidsrettet satsing for rederiet.

Markedsvekst

– Mye av framtidig vekst i markedet for offshoretjenester, vil foregå i Asia og Australia, sier administrerende direktør Lars Peder Solstad, ifølge en pressemelding.

– Nor Offshore har etablert en god posisjon i dette markedet. Kombinert med den ekspertise og erfaring som ligger i vår eksisterende organisasjon i Norge, er dette en satsing som vil gi mange synergier og som vi derfor vurderer som strategisk riktig i dagens marked, sier Solstad.

Les mer om: