INDUSTRI

Overskudd for SINTEF

SINTEF gikk i pluss i fjor også, noe konsernsjef Unni Steinsmo er godt fornøyd med.
SINTEF gikk i pluss i fjor også, noe konsernsjef Unni Steinsmo er godt fornøyd med. Bilde: Kallestad, Gorm
Camilla Aadland
11. mai 2010 - 12:47

Årsresultatet ble på 131 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyd med resultatet i et år preget av internasjonal økonomisk krise og nedgang i industriens inntekter, sier SINTEFs konsernsjef Unni Steinsmo i en pressemelding



63 prosent økning

Brutto driftsinntekter i 2009 ble 2,75 milliarder kroner, mot 2,59 milliarder året før. De siste fem årene har SINTEFs brutto inntekt økt med 63 prosent.

Driftsresultatet ble 107 millioner kroner, sammenlignet med 103 millioner kroner i 2008. Årsresultat etter finans og skatt i 2009 var 131 millioner kroner, mot 137 millioner kroner året før.



Mindre fra Norge

SINTEF hadde mer enn 7.200 oppdrag for omkring 2.200 kunder i fjor.

En mindre del av inntektene kom fra norsk næringsliv: 39 prosent mot 45 prosent i 2008. Økt andel EU-finansiert forskning og økt satsing på forskning knyttet til klima og miljøvennlig energi fra norske myndigheter, har kompensert for nedgangen fra norsk industri, ifølge SINTEF.



Mye innen EU

EU-prosjekter utgjør omtrent en tredel av internasjonal omsetning. SINTEF er største norske deltaker i EUs forskningsprogrammer.

I 2009 investerte SINTEF 129 millioner kroner i laboratorier og vitenskapelig utstyr og bygninger og 15,5 millioner kroner i faglige konsernsatsinger.

De største investeringene er knyttet til modernisering av laboratorier for flerfasetransport av olje og gass, nytt forskningsanlegg for CO2-fangst, oppgradering av marintekniske laboratorier og laboratorier for testing av elektriske sjøkabler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.