INDUSTRI

– Oppkjøpet blir altfor dyrt

TVILER: Norske analytikere tviler på at Hydro-sjef Eivind Reiten (t.v.) kommer noen vei med et eventuelt Alcan-kjøp. Her med Statoil-sjef Helge Lund.
TVILER: Norske analytikere tviler på at Hydro-sjef Eivind Reiten (t.v.) kommer noen vei med et eventuelt Alcan-kjøp. Her med Statoil-sjef Helge Lund. Bilde: Hydro
Stein Jarle Olsen
30. mai 2007 - 08:59

Den canadiske avisen Globe and Mail meldte i går at Hydro trolig kom til å legge inn bud på det canadiske aluminiumsselskapet Alcan. De fleste norske analytikere mener et eventuelt oppkjøp vil bli altfor dyrt for Hydro.

– Lite sannsynlig

– Jeg tror dette er veldig lite sannsynlig. Alcan er verdt nesten tre ganger så mye som Hydro. En kombinasjon av disse to ville føre til at norske myndigheter måtte bidra veldig mye i en emisjon, sier analytiker John Olaisen i Carnegie til NTB.

Verken Hydro eller Næringsdepartementet ville kommentere oppkjøpsryktene i går.

– Vi tror ikke særlig på spekulasjonene, fordi Hydro i så fall ville måtte ta opp uforholdsmessig stor gjeld, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbankens morgenrapport.

Stabil kurs

Heller ikke aksjemarkedet så ut til å tro særlig på oppkjøpet. Hydro-kursen holdt seg relativt stabil i går.

Men ikke alle analytikerne ser bort fra et mulig oppkjøp.

– Det er nå eller aldri hvis man ønsker å bli en gigant. At Eivind Reiten har tenkt tanken, det tror jeg ganske sikkert. Men om han har konkludert med at det er lurt å gjøre det, det er en annen sak, sier Arnstein Wigestrand i SEB Enskilda til Aftenposten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.